Canımmmm Ailemmmm

Canımmmm Ailemmmm
Hayatımın Aşkı..

26 Ekim 2011 Çarşamba

Anneliğim?

Çok ama çok duygulandım. Hayatta yaptığım bi çok şey takdir görmüştür ama bu başka bambaşka...
iki gündür bir arkadaşımla beraberiz. Sürekli yanımda, Demir'de aksi gibi tüm huysuzluklarını yaptı, sürekli kucak istedi, ağladı, acıktı, üst üste kaka yaptı, pusete oturmak istemedi, çığlıklar attı, uykusu geldiğinde ağladı, dışarda sürekli pış pış istedi, yani kısacası şöyle iki laf ettirmedi. Ben arkadaşımla bi türlü konuşamadım aksine sürekli annemle sohbet ettiler.Ben arada bir lafa katılabildim. Ama günün sonunda arkadaşım dediki "İNSANIN SENİ GÖRÜNCE ANNE OLASI GELİYOR" "Ne kadar sakinsin, hiç şikayet etmeden herşeyi rahat rahat yapıyosun valla özendim. Normalde bir harala gürele olur ama bu sende yok herşey sende rahat rahat" dedi. Nasıl ama nasıl sevindim anlatamam. bi arkadaşım anneliğimi beğendiğini ve beni görünce anne olmak istediğini söyledi. Hayatta hiç birşey gururumu bu kadar okşamamıştı.Evlat başka işte hemde bambaşka.....

26.10.2011

Sevgilim,aşkım,kocam,hayat arkadaşım ve bebeğimin babası. Bugün evlilik yıldönümümüz. Seni seviyorum. İşte tam bu kelimeler geçiyordu bi kaç günüdr aklımdan çünkü......
Bugün bi kere daha anladım ki bizim kalbimiz aynı atıyor seninle.
Bu evlilik yıldönümümüzde evde olacağımız belliydi. Demir Paşa var çünkü. Bu yıl sana hediye olarak tamamen duygularımı anlattığım bi mektup vermek istedim. Bi kaç gündür de acaba ne yazsam, sana olan tüm duygularımı nasıl anlatsam diye düşünüp duruyodum ki Demir'den fırsat bulamadım bi türlü ve akşam oldu. Neyse dedim yatmadan mutlaka yazar veririm hele bi Demir yatsın. eeee Demir yattı biz yemeğe geçtik baktım sen bana bi çiçek almışsın üstünde de bi mektup. Ve şöyle başlıyor, Hayat arkadaşıma, sevgilime, aşkıma, çocuğumun annesine. Şimdi sen söyle kalplerimiz nasıl atıyor?
Sen benim hayatımda o kadar çok isme sahip oldun ki. Bunların hepsini doyasıya yaşadık, herşeye rağmen bu dünyaya bi kere daha gelsem gene seninle evlenirdim. Evet her zaman çok anlaştığımız söylenemez, biraz aksiliğimiz yok değil, kavga da ederiz. Sürprizlerde yaparız. Ama en önemlisi SAHİCİ yaşarız herşeyi. İşte bu yüzden SENİ SEVİYORUM. Hayatımın sonuna kadar seninle beraber olmak istiyorum. Gerçektende BERABER YAŞLANMAK istiyorum.
Mektupta yazdığın gibi "beni anlamıyosun" dediğimiz her an aslında birbirimizi ne kadar da iyi anlıyoruz dimi?
Yarı anlayarak, yarı anlamayarak yaşayalım. Kavga da edelim, eğlenelim de , beraber gülelim, birbirimiz ağlatalım da ama herşeyden önemlisi HEP BERABER olalım kocacım. SENİ SEVİYORUM. Paşamızla beraber nice mutlu yıllara.

Hareketlere Bak!!!

Gün geçmesin ki Demir bey kendine bişey katmaya başlasın. Bi kere sürekli söylüyorum, bağıra bağıra herkesi kendine baktırıyosun diye. Bu artarak hız kazanan bi hareketin, bağırmalarının sürekli olarak desibeli yükseliyor, bunlara gülücükler ekleniyor ayrıca sana baktıkları zaman artık "uuuuuu" diye konuşmaya bile çalıyosun.
Babayla top oynamaya biraz erken başlamadın mı sen? Topu atmakta üstüne tanımam harikasın ufaklık.
Dedenin aldığı oyuncağı (MULA) iyice yapmaya başladın ufaklık. O topları ordan oraya nasıl da alıyosun. Dikkat et bi gün o küçük parmakları yemiyim.
Annenin burnunu ısırmakta ne oluyor. Asıl ben seni ıssırırım.
Seni seviyorum UFAKLIK.

Kıskanç Baba

Baban var ya baban acayip kıskanç bi adam. Bizim senle şarkımız var diye hemen senle kendine bi şarkı yapmış. Sende tabi ona aşık, hemen alıştın o şarkıya da onlada uyuyosun. Şarkınız biraz garip ama seni uyutuyo şaşılacak bişey hakkaten baba sevgisi bu olmalı. Şarkına gelince "küçük kurbağa, küçük kurbağa kuyruğun nerede kuyruğum yok kuyruğum yok yüzerim derede" Sence bu şarkı gerçektende uyunacak bi şarkı mı?

24 Ekim 2011 Pazartesi

Yoğun Bir Hafta......

Birkaç gündür yazamıyorum ufaklık, günler acayip hızlı geçiyor valla akşam nasıl olmuş anlamıyorum. Öncelikle haftasonumuz harika geçti yine ( sen hayatımıza girdikten sonra hergünüm zaten harika geçiyor). Benim haftasonum babanla seninkinden biraz farklı ama. Bizim evde haftasonları anneye tatil, babayla sana da SINIRSIZ aktivite, oyun,gezme,alışveriş yapma demektir.
Tabi ayda bir oyucak kuralı herhafta olduğu gibi buhaftada bozuldu, baban gene doldurdu oyuncak sepetini. Ama allahtan oyuncağı çok ama çok seviyosun.
Pazar günü babanneye kahvaltıya gittik, onlar senin yeni hareketlerine bayıldılar. Sana CİCİ yapmayı öğretmiştim önce nasıl yaptığını gösterdin SURATIMA VURA VURA :))) ( Bu nasıl ciciyse)
Sonra amcan, sen ve baban erkek erkeğe oynadınız. Baban şakadan amcana bağırdı tepki verecekmisin diye sen TİTREYE TİTREYE ELLERİNİ YUMRUK YAPARAK kızdın babana. Hepimiz şaşdık kaldık valla. Bu arada arabada giderkende bişeyi varketmiştik, babanla ben hafif sesimizi yükseltelim hemen arkadan uyarıda bulunuyosun. eeee artık büyüdün sözünü iyi geçiriyosun.
O ağzı yemek istiyorum artık o dişlerde görünüyo ya kaç benden bugünlerde yedim yiycem.
Bugün ananne için sbh hastaneye gittik, sen orda iyice çıldırdın çığlıklar atıyosun sürekli, kendi kendine gülüyosun, Şebnem'i kimseyele konuşturmadın, ne kahkahalar attın bayıldık hepimiz sana. Bu cilveler gün boyu devam etti (yemek yediğimiz yerlerde, karumda..) Hatta sana o kadar nazar değdiki durduk yerde cam biberonun elimde patladı. Allah seni nazarlardan korusun BEBEĞİM.
UFAKLIK, bu hafta çok yoğun günler bekliyor ikimizi, hergün dışarda olucaz biraz yorulcaz ama napalım. Bu arada bugün sabah 08.00 de çıktık, akşam 19.30 da girdik eve sen arabada bayıldın en sonunda uyudun, halada uyuyosun...
Bu hafta hazırlık yapıcaz sürekli,
1-Cumartesi günü Nur Teyzenin nişanı var, hazırlanmamız lazım.Benim için çok önemli.
2-Pazar günü Antalya'ya gidiyoruz. Irmak ve Nehir'in yanına. Ama bir sürpriz daha sana İzmir'den Arzu, Aslı ve küçük Elif de geliyor oraya. Tüm aile kuzenler, çocuklarımızı alıp buluşalım dedik. İlk defa yapıcaz, inşallah harika geçecek.Nasıl anılarla dönücez kimbilir.Çok heyecanlıyım çünkü anne-oğul başbaşa yolculuk yapıcaz ve ilk tatilimiz. Belki kalabalık olucaz ama ikimizin ilk defa başbaşa biryere gidişi olacak.
3-Gelincede bayram tatili için hazırlık yapıcaz.

Hergünümüz böyle dolu dolu geçsin ufaklık,allah sana hep böyle güzel günler nasip etsin inşallah. SENİ SEVİYORUM.

21 Ekim 2011 Cuma

Gece Memeyi Bırakıyor musun?

Gece emme işini bıarakıyoruz artık ufaklık. Dün tam istediğimiz gibi oldu nihayet inşallah bundan sonrada böyle devam eder. Saat 21.30 da yattın, tam 23.30 da kalktın tek meme emzirdim seni çünkü uyuyakaldın. Kesin kalkar dedim dediğim gibi de oldu kalktın. saat 02.00 diydi. Hemen baban fırladı seni pışpışladı uyumasaydın ben kalkacaktım emzirmeye ama uyudun. Gene dedim kesin kalkar aç bu çocuk bu sefer 05.15 te kalktın. Denedik gene babanla baban kalktı pışpışladı seni aaaa hemen uyudun. sonra kalktığında saat 07.00 diydi. Çok ama çok sevindik çünkü büyüme hormonu gece 23.30 la 05.30 arası AÇKEN salgılanır dedi ALEV. Demekki sen büyüdün ufaklık. Bu gidişatı nolur bozmayalım ufaklık.Sende sağlıklı bişekilde BÜYÜ.

20 Ekim 2011 Perşembe

Yeni Tatlar..

Ufaklık, katı gıdaya geçtiğinden beri ALEV ne dese hep verdiği mönüye sadık kaldım hiç yeni bişey denemedim. Önce meyve sularıyla başladık, sonra sebze çorbası eklendi. Tavuklu Arpa şehriyesi çorbasını içtin sonrada. 7. aykontrolünde de taza fasulye yemeği, ıspanak püresi, dolma ve kırmızı mercşmek çorbası eklendi mönümüze. Allaha çok şükür çok fazla problem çıkarmadın bana. Bazı günler kesinlikle yemek istemedin açıkçası çok zorlamadım emiyosun diye rahattım çünkü. Mesela bugün dolma yaptım sana elle yedirmeyi denedim ama nafile suratıma baktın "kaşık dururken ne diye elinle yediriyosun" diye vazgeçtim kaşığa döndüm. Yemek konusunda tamamen senin dediğin oluyor. Yemek istersen yersin, yemezsen ısrar yok.
Bugün bi kaç tane tarif denemeye karar verdim.
1-İrmikli tatlı kabak püresi
2-Pirinçli kabak püresi
3-Kurabiyeli meyve püresi
4-ıspanaklı patates
5-Elma aramolı irmik lapası
6-Kabak ve pirinçli Kirpi püre

Ufaklık bundan sonra karar verdim gün içinde bir öğünün tamamen yeni tatlara ayrılacak. Bakalım bu yeniliklere ne kadar açığız?

İlk Bayram, İlk Tatil

Nasılda uzun uzun yazmıştım sana. İlerde ilklerini asla unutma diye GÜN GÜN yazmıştım. Ama sitemizdeki problem yüzünden hepsi gitti. Allahtan resimler arşivde var. Öyle gün gün hatırlamıyorum tabi. Ama tatil için söyleyeceğim tek şey, senle tatil HARİKAYDI UFAKLIK. Bizi hiç üzmedin, tabi başbaşa olduğumuz kadar rahat olamadık, herşeyimiz sana göre ayarladık, hatta klima açmadan odada durduk, saat 19.00 da odaya geldik ve hiç çıkmadık. TV bile açmadan sessiz sessiz balkonda öylece oturduk ama HERŞEYE RAĞMEN harikaydı. Başbaşa gitmek istedik ve iyikide öyle yapmışız. Bu arada BABAN otelde YILIN BABASI seçildi. Tamamen seninle ilgilendi, hatta bana TATİL yaptırdı. İNŞALLAH bundan sonrada tüm tatillerimiz böyle harika geçer ufaklık.
İlk bayramına gelincede, tüm aileyle geçirdin canım. Babanla benim tamda istediğimiz gibi oldu. İlk bayramını gelenek ve göreneklere göre yaşadın. Bundan sonrada hep böyle kalabalıkla geçirelim inşallah.

Yeni Yeni Hareketler

Canım bebeğim, büyüdüğünde doya doya küçüklüğünü tekrar yaşa diye hiçbirşeyi atlamadan yazmak istiyorum. Neler yaşamışız, neler yapmışız, sen nasıl adım adım büyümüşsün hepsini yazıya döküyorum ki bende tekrar tekrar okumak istiyorum.
Sen harika bişey oldun bugünlerde, babanla benim acayip yüzümüze dokunuyosun, HAYIR dediğimi anlıyosun, ellerini açıp beni al diyosun, eğer yerde oturoyosam dizlerime gelip ayağa kalkmaya çalışıyosun. Hergün bişey öğreniyosun ufaklık. 24 saat beraber olmamıza rağmen ben bile “aaaa bu hareketi ne zaman yapmaya başladın “diyebiliyorum. Kendi kendine oynamayı öğrendin mesela, belki az süre ama olsun giderek artacaktır. Sonra bi oyuncağına uzanmak istiyosun ufaklık, uzanamayınca elinle gel gel işareti yapıp aynı zamanda ağlıyosun ki bu beni çağırıyosun demek. Diyelimki ben yanından uzaklaştım, lavaboya Ya da aşağıya indim hemen bağırıyosun ki bu da beni çağırıyosun demek. Yani beni çağırmayı öğrendin. Zaten bu arada bağırırken ANNE diyosun.
Burunlarımızı tokuşturuyoruz seninle sende bende çok gülüyoruz sonra, sen saçlarıma yapışıyosun ben çığlık atıncada kopuyosun. Sabah kalktığında da illa beni uyandırmaya çalışıyosun, baban sana bakıyor ama nafile sen ona yüz vermiyosun. Hemen eller benim yüzümde.
Otururken düşüyosun ama kalkmaya çalışıyosun, zaten uzun zamandır fırfır dönüyodun, şimdi kalkmaya çalışıyosun.Ellerini kşfediyosun 10dk onları izliyosun.
“İyice büyüdü bu” diyoruz babanla. Sana baktıkça gururlanıyoruz. Büyüdüğünü görebildiğimiz için, seninle yaşadığımız her an için şükrediyoruz. SENİ ÇOK SEVİYORUZ UFAKLIK.

Bebeklerde Katı Gıdaya Geçiş

Uzun zamandır yazmak istediğim bi konuydu katı gıdaya geçişin. Vakit anca bulabildim. Bunu yazmamdaki en büyük neden başka annelere yardımcı olabiliyim diye. Ben şanslıyım çünkü harika bir doktorumuz var fakat bazı annelerin doktorları tarafından yeterince bilgilendirilmediğine şahit oldum. Bu anneler internetten araştırma yapıyor yada başka annelere danışıyorlar. O yüzden detaylı listemizi net olarak vermek istedim tabi bide ilerde herşeye nasıl başladığımızı bil diye...
5.Ay kontrolünde doktorumuz (ALEV KUTLU OĞUZ) dişlerin çok kaşınırsa sana havuç verebileceğimizi söylemişti. İlk katı gıdayla tanışman havuçla oldu küçüğüm.
5. Ağustos Cuma günü 6. ay kontrolünde doktorumuz artık katı gıdaya geçeceğimizi söyledi. 21 günlük alıştırma listesi verdi bana. O zaman doktor tercihimde ne kadar doğru yaptığımı bir kez daha anlamış oldum.
İlk olarak işe sana mama sandalyesi alarak başladık. ( hemde 2 tane diğeri anannelerin evinde) Pazar günü ise organik pazara gittik ve listedeki herşeyi aldık. Doktorun senin yiyeceklerinin organik olması gerektiğini söyledi. Sana katı gıda verirkende;
1- Gülümseyerek yedirmemizi (yalvaran gözlerle ve kaygıyla bakmadan)
2- Dik oturtmamızı
3- Kaşıkla vermemiizi söyledi.

ilk başta mama sandalyesine oturmayacaksın diye çok endişelenmiştim ama sende benim gibi rahatına çok düşkün olduğun için hemen de ısınıverdin küçüğüm :))) Ve 8 Ağustos Pazartesi günü katı gıdaya başladık bebeğim. İşte katı gıdaya geçiş listemiz:

1.gün
¼ elma suyu( katı meyve sıkacağı)
2.gün
½ elma suyu (katı meyve sıkacağı)
3.gün
1elma suyu (katı meyve sıkacağı)
4.gün
1 elma suyu +1/4 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
5.gün
1 elma suyu +1/2 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
6.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı
7.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
1-2 tatlı kaşığı yoğurt
8.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
60 ml (yarım ajda bardak) yoğurt
9.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
10.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
çorba
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
11.gün
1 elma suyu +1 havuç suyu (katı meyve sıkacağı)
çorba
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
12.gün
1 elma (cam rendede)
çorba
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
13.gün
1 elma (cam rendede)+2 dilim armut suyu
çorba
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
14.gün
1 elma (cam rendede)+2 dilim armut suyu
Çorba (1 kabak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
15.gün
1 elma (cam rendede)+2 dilim armut suyu
Çorba (1 kabak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
16.gün
½ şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (1 kabak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
17.gün
1şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (1 kabak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
18.gün
1şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (4-5 sap maydanoz ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
19.gün
1şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (4-5 sap maydanoz ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
20.gün
1şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (4-5 sap ıspanak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
21.gün
1şeftali püresi+yarım elma Ya da yarım armut suyu
Çorba (4-5 sap ıspanak ekle)
120 ml ( 1 ajda bardak ) yoğurt
ÇORBA: 1 küçük patates+1küçük havuç soyulup+2 tatlı kaşığı prinç tüm olarak 3 ajda bardağı suda kaynatılır. Piştikten sonra 2 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenir. sonra blendırdan geçirilir. Yarısı o gün içirilir. Diğer yarısıda cam kavanozda buzdolabında saklanır. Ertesi gün ben-mari yöntemi ile ısıtılarak verilir.
not: yeşil yapraklı sebzeler pişirildikten sonra çıkarılır ve onda sonra blendırdan geçirilir.

Doktorumuz: ALEV OĞUZ KUTLU






Doktor seçimi beni en çok düşündüren konuydu. Seni beklerken araştırmaya başlamıştım. Fikirlerine çok güvendiğim bir arakadaşım NAZAN'ın doktoruna götürmeye karar verdim. Çünkü oğlu TUNA'nın harika bi gelişimi vardı ve her ay düzenli olarak gittiği doktorundan çok memnun olduğunu görebiliyordum.
Senin doğduğun gün hastanede aradık ALEV OĞUZ KUTLU'yu. Duymuştum çok yoğundu, randevu alması zordu ama onlar beni listeye aldı ve 7.MART 2011 de ( doğumundan 14 gün sonra) aradılar bizde apar topar gittik.
Gitmeden önce kaygılarımda vardı hani. (genelde bayan doktorları pek sevmem) Elektriğimiz uyuşacak mı, gerçektende çok zor randevu alınıyor acaba yoğunluğu problem olur mu?, muayane kaç dakika sürüyor, nasıl biri gibi? BİLİYORUM çok sorularım vardı ama haklıyım çünkü ben YENİ ve oldukça TECRÜBESİZ bir anneydim. Doktor benim için çok ama çok öemliydi. Kendime yeni annelik serüveninde koşulsuz güvenebileceğim bi yol göstericisi arıyordum çünkü. Hem bana cesaret verecek, hemde açıkçası ne yapmam gerekteceğini söyleyecek bir rehber olsun istiyordum. ÇOK ŞEY İSTİYORDUM EVET BEKLENTİM TE ÇOK YÜKSEKTİ.
Ama Alev hanımla tanışınca istediklerimin çok ta zor olmadığını hemen anladım. Kelimenin tam anlamıyla tamda ARADIĞIM DOKTORDU kendisi. İlk muayene de acayip ısınmıştım kendisine, çok tecrübesizdim kafamda çok soru vardı ama ben daha sormadan o bütün sorularımı fazlasıyla yanıtlamıştı zaten. “Ben ne yapacağım” demeden çıktım odasından. Çok aydınlanmıştım. Alev hanımla tanıştığımız için, bizim doktorumuz olduğu için çok ama çok şanslıydık.
Her ay düzenli olarak kontole gidiyoruz hemde sabırsızlıkla bekliyoruz. Gene başka annelere referans olması için belirtmek isterim ki Muayenede,
1- Önce kilo, boy kontolü.
2- Sonra tüm vücuda bakıyor.
3- Gelmeden önceki ay eğer herhangi bir sorun için kendisiyle irtibata geçtiysem mutlaka önce onun akıbetini konuşuyor. ( hastasına değer verdiğini, unutmadığını gösteriyor bence)
4-O ay yapacağı tüm FİZİKSEL, ZİHİNSEL hareketleri tamamen anlatıyor.
5- Bizim nasıl davranmamız gerektiği konusunda rehberlik yapıyor.
6- Gelişimi için uygun oyuncağı mutlaka söylüyor.
7- Anneye psikolojik destek veriyor.
8-Anne- baba beraber muayene girdiyse anneye soracağı tüm soruları özenle seçiyor. ( Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü benim çok dikkatimi çeken ve son derece özenli bulduğum bir davranıştı. DEMİR o ay az kilo almıştı ve bunun bazı sebepleri olabileceğini, benim sigarayı arttırdığımı Ya da rejim yaptığımı düşünmüştü (ben ikisinide yapmıyordum ) ama bunu asla eşimin yanında yüksek sesle sormadı aksine kağıda yazarak bana gizli bi şekilde sordu. Belki çiftler arasında problem olabilir diye düşünmüştü)
Alev hanım ayrıca hiçbir detayıda atlamıyor. Demir'in alerjisini ilk kendisi farketti, bizi uygun doktora yönlendirdi. Sonrasında da tedavimiz de son derece yardımcı oldu. (alanı olmadığı halde)
Alev Hanım'a ne zaman sorunla gitsem MUTLAKA ÇÖZÜME kavuşuyorum.

"İlk Anneler Günü"

















































İlk babalar gününü unutmayalım hatıra olsun diye uzun uzun yazdık ama ANNELER GÜNÜNÜ atlamışım, inanamıyorum, kendimi resmen kocama adamışım hemen toparlanmam lazım :)))
Anneler gününü öyle uzun uzun anlatmayacağım. O günü ne kadar da anlatsam bana HİSSETTİRDİKLERİNİ cümlelere dökemem. Bi kere ANNE oldum bunun tarifi yok.
Sabah güne evimin erkeklerini bana kahvaltı hazırlarken buldum, Mert hem Demir'e bakıyor, hemde kahvaltı hazırlıyordu. Masada çiçeğim, hediyelerim duruyordu. Buzdolabına asmak içinde ne kadar ANNELER GÜNÜ MAGNETİ varsa hepsini almıştı. Ama hepsinden önemlisi DEMİR'İN bana yazdığı nottu.



“ANNECİĞİM, BENİM ANNEM OLDUĞUN İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM. İYİKİ VARSIN.”
Sizi çok ama çok seviyorum EVİMİN ERKEKLERİ...

"İlk Babalar Günün"

Çok ama çok önemliydi bizim için. Babanın hep buruk geçen bu gününde ona harika bir İLK BABALAR günü yaşatmak istedim. Neyseki bunu başardık ufaklık. Hala anlata anlata bitiremez. Dağ evindeki organizasyonda, anannen, babannen, deden, sedat deden, ayşe yengen vardı. Ona harika bir traş makinası aldık. Sizin fotoğraflarınızdan oluşan bir poster yaptırdım. (yaptırırken acayip kıskandım keşke kendimede yaptırsaydım:(( ) Ama en önemlisi sen ona bir mektup yazdın ufaklık.Eminim bu mektubu okuyabildiğinde "benim babam daha da fazlasını hakediyor" diyeceksin. SENİ SEVİYORUZ MERT BABA HEMDE ÇOK


Babam;

Annemin karnına yeni gelmiştim, annemin sürekli benimle konuştuğunu duyuyor, beni ne kadar sevdiğini hissediyordum. Gittiğiniz doktor amca, bebek anneyi hisseder, onu duyar demişti. Ama unuttuğu bişey vardı ki ben en başından beri senin sesini de duyuyor, senin içinde olmasam da beni ne kadar sevdiğini hissediyordum. İşte o zamanlar ultrason günleri beni gördüğünde verdiğin sevinç tepkilerini izlerken, anneme benimle yapacaklarını anlatırken ANLADIM Kİ BENİM HARİKA BİR BABAM olacak......

Annemin hamilelik günlerinde, sırf ben içerde daha mutlu olayım diye anneme verdiğin huzur, mutluluk ve güven duygusu için teşekkür ederim. Sen annemi o kadar mutlu ettin ki , annemde beni sevgiyle içinde taşıdı. Benim için sigarayı bıraktığını duyduğumda , içeride çok sevindim. İşte o zaman anladım ki benim bu hayatta iyi şeyler yapmamı sağlayacak , örnek alabileceğim bir BABAM olacak ....

Doğum günüm geldiğinde annem de hem bir heyecan , hem bir sevinç , hem de müthiş bir korku vardı. Annemi tek rahatlatan şey senin sesin , elin ve yanında olmandı. O zamanlar bilmiyordun ama bende senin anneme verdiğin güçten alıyor , sizinle tanışmaktan hiç korkmuyordum. İşte o zaman anladım ki bu hayatta bana her zaman güç verecek ASLAN BİR BABAM olacak...

Ameliyat odasına ilk annem girdi, tek bir şey istiyordu seninde biran önce yanına gelmeni. Ben içerden o kadar çok bağırıyordum ki “BABAM” da gelsin diye beni duymuyorlardı baba. Sonra sen beni duymuş olacaksın ki hemen geldin, ikimizde rahat bir nefes aldık. İşte o zaman anladım ki bu hayatta ne zaman çağırsam hemen gelicek bi BABAM olacak....

Çıkış vakti gelmişti, Hakan dede benim kafamdan çekip yukarı çıkardığında BU HAYATTA GÖRDÜĞÜM ilk insan SEN OLDUN BABA.
Sen bana yaşlı gözlerle, ama o kadar sevgiyle bakıyordun ki o kalabalık odada hemen anladım beni 9 aydır bekleyen adamın sen olduğunu.....
Senin kucağında “ MERHABA” dedim bu hayata, senin kucağında tanıştım beni sevenlerle, bekleyenlerle. Sen orada olduğun için o kadar rahattım ki RAHAT RAHAT annemi bekledim sabırla. İşte o zaman anladım ki bir baba bu kadar anne şefkatiyle yaklaşır bebeğine.....
Hastanedeki ilk günlerimizde annem biraz rahatsızdı, sen beni kucağına aldığında o kadar rahatlamıştım ki senin kucağından hiç inmek istememiştim. Sen bana öyle güç veriyordun ki işte o zaman anladım ki benim ASLAN BABAM her zaman benim arkamda olacak.....

Eve ilk geldiğimiz günlerde sürekli uyuyordum (e tabi dış dünyaya alışmak zor). İyi ki Alev teyzeye gittik. Anne karnını özler, onu kucakta taşıyın dedi de sen beni HİÇ AMA HİÇ İNDİRMEDİN kucağından (annemin kızmasına rağmen). O zamanlar seni dinliyordum baba sen anneme “bu çocuk benim tansiyonumu düşürüyor, deliriyorum bunun için “ dediğinde kahkaha atmak istiyordum, daha beceremiyordum ama bu kadar sevilmek çok mutlu ediyordu beni.
Sırf senin kucağında saatlerce uyumak için anneme huysuzlanıyordum. İşte o zaman anladım ki benim bu hayatta ki en iyi arkadaşım BABAM olacak....

Geçen gün ilk kahkahamı sana attım baba. Aslında bu benim sana babalar günü hediyemdi.Çünkü şu an sadece bunu verebilirim. ( Annem kıskandı ama napıyım SENİ ÇOK SEVİYORUM)
İlk aşımı, ilk doktor kontrolümü, ilk gaz problemimi, annemle ilk kavgamı kısacası tüm ilklerimi bu zamana kadar senle yaşadım ve hep seninle yaşamak istiyorum BABA.
Sen benim bu hayattaki tek KAHRAMANIMSIN baba. Sen babaların “BABA” sısın.

Sana beni bu dünyaya getirdiğin için,
Beni bu kadar sevdiğin için,
Ama en önemlisi BENİM BABAM olduğun için teşekkür ederim.
BABALAR GÜNÜN KUTLU OLSUN BABA.......

Bebeklerde İnek Sütü Alerjisi













































































Normalde bu siteyi sadece ilerde Demir okusun diye hazırlamıştım fakat yaşadığımız bazı olaylarıda özellikle paylaşmak istiyorum ki başka annelere yardımcı olabilmek adına. Demir'in alerji olduğunu ilk öğrendiğimde internetten araştırma yaptım. Fakat daha önce bu problemi yaşayan annelerin çok fazla bişey yazmadıklarını gördüm. Ben açıkçası doktorun söylediklerinden çok bu problemi yaşayan annelerin tecrübelerini bilgi edinmek istedim. Bu sebeple Demir'in alerji problemini açık açık yazıyorum.
Demir 3 aynı doldurduktan sonra akşamları uykuya geçmeden önceki emmesinde bir anda çığlık çığlığa kalabiliyordu. Ben o zaman çok panikleyip bu çocuğu bişey soktu diyip hemen kaldırıyordum, akşam uykusuna geçmekte çok zorlanıyo hatta uyusa bile çok sık kalkıyordu. Bu arada kakasını 6 ila 8 günde bir yapıyordu. İlk zamanlar araştırmalarımda bunun çok normal olduğunu, emerken gaz sancısı çekebileceğini, kakanında asla problem olmadığını hatta 12 güne kadar normal olduğunu, 6 aya kadarda düzenli uykuya geçemezler diye okumuştum.
Demir 5 aylık olana kadar bu yaşadıklarımız hep devam etti. Ama ben hep kafamda bi soru işaretiyle yaşıyordum çünkü bu durumu çokta normal bulmuyordum. Demir doğduğu günden bu yana hiçbi zaman nedensiz ağlayan, mızmızlanan bi bebek olmadı. Benim bebeğim ağlıyorsa mutlaka bi nedeni vardı. Ve çocuğum akşam emmesinde mutlaka çığlık çığlığa ağlayarak uyuyodu SADECE AKŞAM EMMESİNDE.
Demir'in bu süre içerisinde vücudunda bi kaç iz çıkmaya başladı. Yeni yeni şort giydirmeye başladığım zamanlar olduğu için, ilk emniyet kemerinin sürttüğünü düşünmüştüm. Daha sonra vücudunun 2 yerinde kızarıklık çıktı. Ama yara gibi olmadığı için sıcaktan, araba koltuğundan falan olduğunu düşündüm hep. Sonra vücudu yavaş yavaş kurumaya başladı. Kızarıklık yoktu ama kuruluk çok vardı. Hergün banyo yaptırdığım ve kremlediğim için açıkçası kuru olmasına anlam veremedim. Aynı zamanda Demir o dönem ne zaman emse arkasından azcıkta olsa kusuyordu. Dediğim gibi ben bunları yaşarken hep internetten, başka annelerden araştırdığımda çok normal olduğunu her bebekte bunların olabileceği yazıyor ve söyleniyordu.
Birgün Demir'in sadece sol yanağında pütürlü, kırmızı fakat tüm yanağını kaplayan kızarıklıklar oluştu. Sıcaktan olması normal değildi, hemen Alev'e götürdüm. Daha bakar bakmaz ATOPİK DERMATİT dedi. Sonra vücüdunu gösterdim benim sıcaktan olmuştur, normaldir dediğim kızarıklıklar ve kuruluklarda alerjinin belirtisiymiş. Hemen teşhisi koydu fakat alanım değil ben seni ALERJİ DOKTORUNA yönlendiriyim dedi. Çok korkmuştum neydi ATOPİK DERMATİT hemen araştırmaya başladım. Türkçesi EGZAMA. Hemen hemen her bebekte görülebiliyor, YÜKSEK ORANDA GEÇİÇİ. Alev, benim alanım değil ama sen ÇİKOLATA, DONDURMA, YUMURTA, BAHARATLI YİYECEKLER tüketme kontrol et düzelme gösterecektir dedi. Bize alerji doktoru olarakta 3 isim verdi biz en iyisi olarak duyduğumuz PROF. BÜLENT ŞEKEREL'E hemen ertesi gün randevu alıp gittik. Demir'in yüzü fena artmıştı 1 günde.
Bülent Bey hemen deri testi yaptı ve Demir'in hiçbirşeye ALERJİSİ ÇIKMADI. O da ATOPİK DERMATİT olduğunu, çok sık rastlanan bi deri hastalığı olduğunu, geçiçi olduğunu söyledi. Zaman zaman artar korkmayın çok normal dedi. Elime bir text verdi ve bunu okuyup, orada yazılanları uygulamamı söyledi. Bu arada DERİ TESTİ yaptığında bugün bişey çıkmadığını ama daha sonra yaptığımızda çıkabileceğini söyledi. Muayaneden çıktığımda bi ANNE olarak kafam hiç ama hiç RAHATLAMAMIŞTI. Ne demek normal, ne demek bugün çıkmadı yarın çıkabilir. Hiç Bir şey anlamadan eve geldim ve TEXT okudum. Yazılanlara göre,
1- Nemlendirici AVENE TRİXERA kullan.
2- Hergün Banyo yaptır. ( haftada 2 kere şampuan, diğer günler su)
3- Sadece ama sadece PAMUKLU giydir.
4- Aşırı sıcaktan uzak tut.
5-Terlemesine izin verme
6-Cildi sürekli nemli tut
7- kokulu maddelerden, tozdan uzak tut
8-KIYAFETLERİNİ MUTLAKA YIKA HATTA 2 KERE DURULAMA YAPTIR.
9-uygun yumuşatıcı kullan.
10- Odasını sürekli havalandır.
11- Denize sokun
Herhangi bişeye alerjisi çıkmadığı için YİYECEKTE YASAKLAMA YOK. Bu arada Alev Hoca katı gıdaya geçeceğimizi herhangi bir yiyecek sınırlaması olup olmadığını sor demişti. Demir'e de herhangi bi YİYECEK sınırlaması gelmedi. Yukarıda yazılan herşeyi ama HERŞEYİ ben ZATEN yapıyordum sadece nemlendiricimizin markası değişikti ve henüz tatile gidemediğimiz için denize sokamamıştım. O yüzden bi kere daha ANLAM VEREMEDİM.
Daha sonra Bülent Hoca'nın dediklerini Alev Hocama söyledim. O genede yemeyin dediğim şeyleri tüketmeyin İZLEYELİM dedi.
Aradan 1 hafta geçmiştiki Demir'in alerjisi TÜM GÖVDESİNE yayıldı. Bunun yanı sıra diğer şikayetlerimiz devam ediyordu. Bülent Hoca artarsa korkmayın NORMAL dediği için önce NORMAL bulduk fakat 2.haftaya geldiğinde hala geçmeyince, KAŞINTISI ARTINCA HATTA DEMİR KAŞINDIĞI İÇİN GECE UYKULARINDAN UYANINCA hemen aradım Bülent beyi.
Dedimki ben TEXT ne yazıyorsa yapıyorum, fakat Demir'in kızarıklıkları günden güne artıyor herhangi bi azalma yok napıyım?
Dedi ki NORMAL. Sıcaklardan çok etkilenir. Ben NORMAL olmadığını çok iyi biliyordum çünkü Demir'in odası SERİN olurdu.
Tam 2 hafta daha böyle sıkıntılarla yaşadık. Ve Alev Hocam'a rutin kontrole gittik. Tamda katı gıdaya geçeceğimiz aydı. Herhangi bi besine alerjisi çıkmadığı için besin kısıtlaması yapmadı fakat bana DONDURMA VE ÇİKOLATAYI YASAKLADI. Çünkü Demir'in vücudunu beğenmedi. Benim gün içinde yediklerimi TAKİP ETMEMİ söyledi.
Katı gıdaya geçtiğimizin 8. günü menüde yoğurt vardı. Demir 2 kaşık aldı ve boyun tarafı KIPKIRMIZI oldu. 15Dk sonra geçti. Belki vücut alışmaya çalışıyordur dedim. Ertesi gün bi daha verdim. Bi daha kızardı hatta bu sefer dudakları da kızardı. Hemen Bülent Hoca'yı aradım. Durumu anlattım kendisi bizden TOTAL İEG VE F2 SÜT kan testlerini istedi. Sonuç: DEMİR'İN İNEK SÜTÜNE ALERJİSİ VAR!!!!
Bunu duyduğumda ÇIL-DIR-DIMMMMM. Tamam kabul ediyorum, bugün teste çıkmadı, yarın çıkabilir dendi ama benim bebeğimin belirtileri hep aynıydı hiç biz zaman azalmadı aksine sürekli artan bi durumdu.. İnternete girip, İNEK SÜTÜ ALERJİSİ yazdığımda, belirtileri olarak,
1- Nedensiz ağlama
2- Kramplar
3- kabızlık/ishal
4- Vücutta kızarıklık
5- kusma
İnanamadım ben en başından beri bunları yaşıyorum ve daha yeni teşhis ediliyor. Neyse hemen alerji doktorunun muayanesine gittik. Orada evet inek sütüne alerjisi var dedi. Ben gene NE YİYECEĞİM dedim. Kendiniz test edeceksiniz dedi. Test edemem başka testlerde yapalım dedim.bu sefer KEÇİ SÜTÜNE, YUMURTA AKINA VE BUĞDAYAda test yapıldı. Sonuç: KEÇİ SÜTÜNE İNEK SÜTÜNDEN DE FAZLA ALERJİSİ VAR.
Daha fazla doktorla yaşadığım diyaloglara yer vermek istemiyorum. Hemen Alev'e söyledim. Katı Gıda menümüzü değiştirdi, bana yasaklı yiyecekler konusunda daha detaylı bilgi verdi. ( HATIRLATMAK İSTERİM Kİ ALERJİ KONUSU ALEV HANIMIN ALANI DEĞİL FAKAT BANA ÇOK AMA ÇOK YARDIMCI OLDU)
Tatile gideceğim zaman söyledi NEOCATE diye bi mama var. Bu mamayı mutlaka yanına al hatta sana bu mamayla yapılacak tarifler vereceğim dedi. Daha sonra beni CEMRE adında alerjik bebeklere kurabiyeler hazırlayan çok ama çok tatlı bi hanıma yönlendirdi. Mamanın sadece eczanelerde satıldığını çok pahalı olduğunu ama devletin karşıladığını söyledi. Hacettepeden rapor almam gerekiyormuş. Oraya gittim raporumu aldım. Ben ne yedireceğim diye endişe ediyordum ki ALEV her zamanki gibi İLAÇ GİBİ GELDİ.
Tatilde bol bol denize girdik, çok sıcak olduğu halde vücudu etkilenmedi. Şu anda da yaklaşık 1.5 aydır. Süt ve süt ürünü içeren HİÇBİRŞEY yemiyorum. Demir'in katı gıda menüsünde yok. Sonuç: SÜPER. Sıkıntılarımızın hepsi gitti.
Şunuda belirteyimki bu diyeti yaperken canım acayip derecede TATLI istiyor. Aynı problemi yaşayan arkadaşım CANAN bana 2 tane tatlı tarifi verdi. Ben bu tatlılarla yaşıyorum.
UN HELVASI (SUYLA)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un hepsini kavur.
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
SÜTSÜZ YUMURTASIZ KEK
1+1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1 fiske tuz
1 su bardağı soğuk su
¼ su bardağı yağ
1 yemek kaşığı sirke
vaniya,ceviz

Benim Annem Güzel Annem

Daha önce sitemizde de yazmıştım. Senin hayata geldiğinin 1. yada 2. haftasıydı. İnanılmaz bir gaz sancısı çektin. O kadar çok ağladın ki,aldım seni kucağıma belki 100 kere "BENİM ANNEM GÜZEL ANNEM BENİ AL KOLLARINA KUCAĞINDA OKŞA BENİ NİNNİLER SÖYLE BANA " ninnisinin nakaratını söyledim. Sen o gün bugündür ne zaman ağlasan, huysuzlansan,korksan ben sana bu ninniyi söylerim ve hemen hipnoz olmuş gibi susarsın ufaklık. Sen normalde heryerde uyuyan bir bebekken bir anda sadece kucakta sallanarak ve pış pış diyerek uyumaya başladın. Tabi benim bel bu durumda felce uğruyor. Sonra bi sabah seni sallarken farkettim. Şöyle hafif hafif sallandım ve bu ninniyi söyledim baktım hemen uyudu. Belki bu herseferinde olmuyor ama genelde oluyor. Bu şarkının bizim hayatımızda önemli bir yeri ufaklık. Sadece sana ve bana ait. Benim için en özelide bu.

yine yeni yeniden...

Sitemiz hala yapılıyor ama benim onu bekleyecek sabrım yok, her dakika birşeyler öğrenirken, banada öğretirken zaman bu kadar hızlı akıp giderken, ben bekleyemem. O kadar şey anlatmıştım sana ama hepsi kayboldu ama fotoğraflar neyseki sana yaptığım arşivde saklı. sadece dile döktüklerim yok. Kaydettiğim bikaç yazım vardı geçmişten. Onları ekliycem buraya çok emek verdim burdada görmek isterim. Hadi bakalım ufaklık baştan başlıyoruz...

DİŞ BUĞDAYI PARTİSİ















































































































































































































































































































7.ay kontrolünde Alev dişini gördükten hemen sonra (ertesi gün) hazırlanmaya başladım DİŞ BUĞDAYI PARTİNE. Çok özel olsun istedim açıkçası. Hem bizim için, hemde gelen konuklar için. Tam bir araştırmaya girdim ufaklık. Öncelikle evimiz çok ufak olduğu için deden ve ananenne sordum onlarda yapabilir miyiz diye tabiki seve seve kabul ettiler hatta işlerine bile geldi cumartesi pazar seni bol bol sevdiler. Diş partisinde neler yapılır, gelenlere ne ikram edilir falan diye öncelikle onlarla uğraştım.
İlk önce diş kurabiyelerini sipariş ettim İSTANBUL'DAN. İnternet buldum Gülşah Hanımı (http://www.kurabiyekeyfi.com/ ) hem yaptıkları acayip güzel görünüyorlar, hemde daha önce yaptıranların yorumlarına dayanarak burayı seçtim.Ankara'da da yapan yerler var ama maalesef ufaklık tam 2 katı fiyat istediler. Gülşah hanım kargoyla hemde kurabiyelere hiç zarar gelmeden gönderdi. Daha sonra pastanı seçtim LİVA'dan diş şeklinde. Sonra davetli listesini aradım, hepsi seve seve bu günü bizimle paylaşacaklarını söylediler.
16.Ekim. Pazar günü dedenlerin evi tam bir şenlik şeklindeydi. Baban sabahtan evin heryerini süsledi, cumartesi zaten babannen, anannen ve teyzen tüm ikramlıkları hazırladı. Tüm konuklarımız eksiksiz geldi, ne kadar çok seviliyosun ufaklık. Harika bir partyidi canım benim. Biraz sancılı bir diş çıkartma arifesinden sonra bu parti sana çok ii geldi.
Kuzenlerinle ( Asya, Aslı ve Başar) nasıl oynadın anlatamam, tüm davetliler çok şaşırdı senin bağırmalarına, çok ama çok mutluydun. Kızlara sarılmalar, Başar'a beni al demeler, sonra top oynamacalar falan acayip güzeldi ufaklık.
Uzun zamandır babanın ve benim tüm akrabalarımız bir araya gelmemişti. Bu parti vesilesiyle hepsi de gelmişti. Sen teker teker hepsinin kucağındaydın, seni baya büyümüş buldular.
Gelenlerin hepsi sana çok ama çok güzel hediyeler getirdi, hepsine burdan bir kez daha teşekkür ederiz.
Senin tek arkadaşın ATEŞ'te geldi partine. İkiniz çok ama çok tatlı görünüyodunuz. İnşallah o da en kısa zamanda çıkarırda bizde onunkine gideriz :))
Harika bi gündü ufaklık acayip fotoğraflar çektik, hepsini senin fotoğraf arşivine ekledim bile ama en güzellerini buraya sakladım.
En güzel günün böyle geçsin bitanem. Hep böyle dolu dolu olsun etrafın, hep böyle sevilen ol. Akıllı bebeğim benim..








































14 Ekim 2011 Cuma

Kız Uçurtmuyosun Maşallah!!!

Bu ne ya, sen nasıl çapkın olucaksın şimdiden böyle. Artık dışarda yanımızda, arkamızda, önümüzde yada yakınımızdan herhangi bi kız geçse küçük büyük farketmez çığlık çığlığa bağrıyoruz. Bağrıyoruz ki bize baksın bizi sevsin diye. İnanamıyorum sana ufaklık,gözümün önünde büyüyorsun.
Sitemiz hala yapılmaya çalışıyor, moralim çok bozuk ama gene de atlamak istemiyorum. Kısa kısa da olsa paylaşıyorum...

11 Ekim 2011 Salı

Yeniden...

Sitemiz çöktü, doğal olarak bende çöktüm. Çok ama çok üzüldüm, toparlayabildiğim kadar toparlamaya çalışacağım. İnşallah kısa sürer, merak etme ufaklık YILMAM. En kısa zamanda yeniden...