Canımmmm Ailemmmm

Canımmmm Ailemmmm
Hayatımın Aşkı..

30 Ocak 2012 Pazartesi

Çocukla Çocuk :))





Hallerine bak :))

"Pipi Nerde Demir????"

Doğduğundan beri elin hep ordaydı, çekiştirdin de çekiştirdin hatta babanla ben koparacağından bile korktuk:)) Artık ne olduğunu çok iyi biliyosun hatta "pipi nerde Demir" dediğimizde hemen bakıp, elinle tutup bize gösteriyosun. Tahmin edersinki baban çok gururlandı:)) Aferin sana Ufaklık...

27 Ocak 2012 Cuma

"kalk kalk"

Yeni kelimemiz. dün anannen sana "kalk kalk" dedi hemen sende söyledin. Süpersin ufaklık. Yanlız dayı çok bozuluyo, biran önce dayı demen lazım:))

24 Ocak 2012 Salı

Adım Adım 12.ay

Yeni setimiz cumartesi günü geldi bize, bu sefer içinden baya bi şeyler çıktı. Küpler, peluş oyuncak, oyun hamuru...Bu setin adı doğum günüm. Nede olsa artık 11 ayı bitirdin, doğum gününe çok az kaldı.
Sette bu ay anneyle baya bi oyun var, yeni kelimeler var, pasta yapmaca var. Var da var yani. Bu ayda bu sette baya bi eğlenicez gibi ufaklık..
Sete ilk baktığımda seninle bunları zaten yaptığımızı farkettim ama yeni şeylerde yok değil. Bu seti seviyorum ufaklık, üzerinden oynamak hem seni hemde beni çok eğlendiriyo.

21 Ocak 2012 Cumartesi

11. AY BİTTİ

11. AY BİTTİ

Ufaklık, bugün tam 11. aynı bitirdin, büyüdün koca adam oldun. Doğum gününe çok az kaldı, ben nasıl heyecanla o günü bekliyorum, sanki seni tekrar doğuracağım o kadar heyecanlıyım anla artık.
Her defasında zaman hızla geçiyor diyorum ama hakikatende hızla geçiyor. Beraber sürekli vakit geçirmemize rağmen, ben bile her kalktığında yüzünü, hareketlerini, davranışlarını hep değişmiş buluyorum. İnsanın yanıbaşında birinin büyüdüğünü görmesi çok garip bir duyguymuş.
Gelişimin gayet güzel ilerliyor bebeğim, çok çabuk öğreniyor, çok çabuk anlıyorsun. Bu ay neleri yapman gerekiyormuş, sen neleri yapabilmişsin bi bakalım,

ZİHİNSEL GELİŞİMİNE GÖRE;

*Tak-Çıkar nesneleri yerinden çıkarabiliyosun, yerine koymayı ( tam olarak) daha yapamadın ufaklık, yerini biliyosun ama anne yardım edecek.
*Nesneleri bilinçli olarak yerlerine koyabiliyorsun.
*Şişeden, kutudan objeleri çıkarabiliyosun.
*Amacına ulaşmak için önüne gelen nesneleri kullanabiliyosun.
*Adım adım setindeki deliklere çubukları anne yardımıyla yerleştirdin, kendin yapmıyosun çubukları dişini kaşımak için kullanıyosun.

DİL GELİŞİMİNE GÖRE;

*Herkesin çıkardığı ritmik sesleri taklit edebiliyosun. Sadece babanın yüz ifadelerini taklit ediyosun ama.
*İstediğin birşeyi belirtmek için NÜÜÜÜÜÜ demeyi öğrendin, mutlaka anlatıyosun bize. Ama ben bişeyi göster dersem onu göstermiyosun ufaklık.

MOTOR GELİŞİMİNE GÖRE,

*Kaşığı ağzına götürebiliyosun.
*Yuvarlak kutunun kapağını kapatıyosun
*tay tay durabiliyosun, ama durduğunu anlayınca korkup oturuyosun.
*Tutunarak ayakta dururkrn öne doğru eğilebiliyosun.
*Ayakta dururken düşmeden oturabiliyosun.
*Parmak ucunda durabiliyosun. ( mama sandalyesinin tepsisine basıyosun bu şekilde)
*Elinden tutulduğunda yürüyosun ama dengeni kaybederek.
*Çömelebiliyosun, eğiliyosun.
*Tutunarak tüm evi dolaşabiliyosun.

DUYGUSAL-SOSYAL GELİŞİMİNE GÖRE,

* Elindeki nesneleri uzatığ veriyosun ( canın isterse)
*Yabancı korkun hiç olmadı inşallah bundan sonrada olmaz.
*yanlış bişey yaptığını biliyosun ANLIYOSUN, ASLA SUÇLULUK DUYMADAN TEKRAR YAPMAYA ÇALIŞIYOSUN.
*İlgi odağı olmaktan hoşlanıyosun, senin dışında konuşmamıza izin vermiyosun.
*HAYIR kesinlikle anlıyosun ama ASLA TAKMIYOSUN.

Ufaklık bunlara ek olarak bu ay,

* 2 diş çıkarttın
*İlk arabamı çok güzel kullanmaya başladın
*Kıskançlıkların başladı, anneyi babadan, babayı anneden
*Öpmeyi öğrendin
*"gel gel", "by by", "alkışşşş" bilinçli bi şekilde yerlerine göre yapabiliyosun.
*Masanı altını mesken tuttun
*Sıralayarak tüm evi geziyosun
*Mutfakta alt tarafta ne kadar çekmece varsa hepsini DAĞITIYOSUN
*Buzdolabını keşfettin
*Pusetinde hiç rahat durmuyosun, ayağa kalkmaya çalışıyosun
*patates, salatalık, havuç elma ıssırarak yiyebiliyosun
*Anneye kızıp, bozuluyosun
*topların kaçtığında koltukların altına eğilip bakıyosun, alabileceğin mesafedeyse alıyorsun.
*Güldüğümüzde sen de gülüyosun.
*Banyo yapmaktan çok keyif alıyosun ama BAŞINI YIKATMAKTAN HİÇ HOŞLANMAMAYA BAŞLADIN.
*Babayla beraber anneye yardım ediyosun.
*Babayla bir olup anneyi sinir ediyosun :)))

Canım bebeğim, bu ayda ne kadar çok şeyi öğrenmişsin dimi.seninle gurur duyuyorum, hergün yeni bir DEMİR ile uyanmaya bayılıyorum. Seni çok seviyorummmm...

20 Ocak 2012 Cuma

Efe Doğum Günü































Doğum kursunda, taaa annenin karnındayken tanıştığın, Başak'ın tabiriyle RAHİMDAŞ olduğunuz arkadaşın Efe'nın doğum günüydü 12. Ocak. Rüzgar'dan sonra katılacağımız 2. doğumgünüydü. Böyle günlerde kendimle, daha çok babanla çok gurur duyuyorum seni beklerken SANA BÖYLE HAZIRLANDIĞIMIZ İÇİN, böyle bi kursa katıldığımız için.



Başak teyzen Efe için evde harika bi doğum günü partisi düzenlemişti. Ateş, Efe, Sen ve Rüzgar beraber ne yapacaksınız çok merak ediyorduk açıkçası, fakat partiye Rüzgar'ı biraz hasta olduğu için annesi getirmemişti:((



Başak'ın üst komşusununda sizinle aynı bi kızı vardı. MERYEM bebek, aranızdaki tek kızdı ( hemde bi ingiliz güzeli). Evde tam 4 bebektiniz yani. Bide Başak teyzenin çok yakın 5 tane akrabasıda vardı bizden artı olarak.



Baştan anlatayım sana ufaklık, ilk eve girdiğimizde bizi çok sıcak karşıladılar. Başak DEMİR geldi diye seslendi çünkü bu sizlerin partisiydi ve asıl konuk sizlerdiniz. Evin heryerini süslemişler, yerlere balonlar atmışlar, ve harika bi masa hazırlamışlardı. Sen daha içeri girer girmez balonlara attın kendini. Efe çok hoş karşıladı seni fakat dededen, ananne ve babannesinden birazcık kıskandı :)) Senin acayip hoşuna gitti ev, sanki bizim evimizmiş gibi rahat davrandın, balonlarla oynadın, oyuncaklarla oynadın, koltuklarda sıraladın, alkışşş yaptın, müzik çıksa, biri azcık mırıldansa hemen oynamaya başladın. Yani kısacası acayip keyif aldın. Zaten kalabalığı çok severdin, o gün mest oldun.



Bizim hemen arkamızdan, Ateş geldi. O da yürümeye başlamış, annesinin elinden tuttu evi 1245 kere gezdiler beraber:)) Ama acayip güzel yürüyor Ateş, yürümek onu daha da özgürleştirmiş adeta. Oynamakla vakit kaybetmek yerine, annesiyle sanki dünya turuna çıkmış gibi tüm evi keşfetmek istedi:))



İlerleyen zamanlarda Efenin büyük arabaları çıktı piyasaya. Sen daha yeni yeni ilgi gösteriyosun böyle arabalara o yüzden ilk etapta hemen gitmedin. Sen başka alemlerdeydin ( Meryem gibi). Efe ve Ateş arabaları görünce delirdiler, hemen üstüne çıkıp oynamaya başladılar, 2 dakikada birde arabalarını değiştirdiler.


Bu arada sen Meryem'in ayaklarının dibine gitmiş inanılmaz kurlar yapıyodun, suratına yanaştın, güldürmeye çalıştın, o da sana karşılık verdi hani:)))



Bi ara Ateş'le ikiniz, elinizde iki araba oynamaya başladınız hemde uyum içinde ( şaşırdık valla Canan'la) hatta Ateş senin elinden arabanı aldı ama sen hiç umursadın başka oyuncak buldun onunla oynamaya devam ettin.


Tüm gün poz verdin diyebilirim, bu fotoğraflar daha bi kısmı, gerisi ARŞİV'DE.


Efe'nin babası geldi sonra ESER amcan. Sen onunla bi oynadın ufaklık, çok eğlendin,Eser sana kahkahalar attırdı hatta sen kahkaha attıkçada " sabaha kadar oynarım ben bununla" dedi.


Yanlız bi ara Efe senin saçlara yapıştı hemde kaşla göz arasında sen ağlar gibi yaptın ama AFERİN OĞLUMA dedim. Alkışş yapıcam diye ağlamayı unuttun:))



Hep beraber Efe'nin pastasını kestik, çok güzel resimler çektirdik. Harika bi gündü, çok yorucuydu pestilim çıkmıştı ama çok eğlendik.


Bundan sonra daha sık görüşmeye karar verdik, çünkü sizlerin bi arada büyümesini çok istiyoruz.Yazın anne-bebek günü yapıyoduk ama tatillerin bölmesi sonra kışın gelmesi bu günleri biraz geriye attı ama havalar düzelir düzelmez hemen başlıyoruz gene.


Seni arkadaşarınla görmekten çok keyif alıyorum bebeğim, Sen de hepsini çok seviyosun bu hemen anlaşılıyor zaten. Efe'ye iyi yaşlar diliyor, her sene beraber kutlamayı ümit ediyoruz.

Öpmeyi Öğrendin :))

Baban beni ne zaman öpse, sen hemen hızlı hızlı yanımıza geliyosun ve hemen sevimlilik yapıyosun, tabi bide çekilin bakışınıda mutlaka atıyosun. Beni babadan, babayı benden fena halde kıskanıyosun. Dün akşam baba yine eve geldiğinde beni öptü, sende kucağındaydın. Sonra bende babanı öptüm. Aaaaaaa bide baktık ki sen hemen kafayı uzatıp babanın yanağına dudaklarını değdirdin. Aferin sana ufaklık, öpmeyi öğrendin. Artık ne zaman öp desek dudaklarını değdiriyosun. Bizde seni öpmelere doyamıyoruz ama :))

19 Ocak 2012 Perşembe

Anne- Baba mı? Karı-koca mı?

Geçen gün Blogcu Annede bi yazı okudum gene. Yazıyı buradan okursun ufaklık ilerde. Yazının başlığı MUTLU EVLİLİĞİN YOLU: İLETİŞİM, UYUM VE SAYGI.. Başlığı okur okumaz hemen ilgimi çekti. Evlilik ile ilgili yazılar her zaman ilgimi çekmiştir, çünkü bana ayna görevi görürler. Dikkatle okurum yazıyı varsa yapmadığım bişey hemen dikkate alırım, yoksada kendimi severim işte :)))

Yazıyı okur okumaz hemen babana mail attım, onunda okumasını çok istedim. Baban yazıyı hemen okumuş ve çok beğenmiş, hatta bana karşı daha dikkatli olmaya başladığını, yazıda ne kadarda doğru şeylerden bahsettiğini söyledi. Çok sevindim çünkü Allah'tan gelişime açık biriyle evliyim.

Aslına bakarsan bende yazıyı okur okumaz kendimde çok fazla hata buldum ufaklık, tabii evleneli 5 sene olduğu için, bazen farkında olmadan da bu tür şeyleri unuttuğumuz oluyor maalesef. Ama hemen dikkate aldım tabi, bende babana karşı daha dikkatliyim artık.

Bu arada dikkatliyiz derken, unuttuğumuz kavramları tekrar hatırladık demek daha doğru olur. (Zaten evliliğimizde bazı prensiplerimiz vardır onları asla çiğnemeyiz) Böyle hatırlatmalar ara sıra iyi olur ama :))

Bak ufaklık, sen hayatımıza girdikten sonra baban ve bende tamamen kendi yaşantımızı yani bi karı-koca olduğumuzu unutmuş sadece anne-baba olarak yaşıyoduk. Ama dünkü yazıda farkettik ki bu aslında bize, evliliğimize ve ilerde sana da zararlı olabilecek bi durum. İkimizde hemen kendimize geldik, ve bundan sonra anne- baba olmaktan önce karı-koca omaya devam etmeye karar verdik. Bundan sonra istediğimiz, ertelediğimiz şeyleri yapmaya daha fazla gayret göstereceğiz.

Mesela sinemaya gitmek, başbaşa yemek yemek, gece dışarı çıkmak gibi... Seni 2 saat bile olsa yanlız bırakmayı hiç beceremiyoruz ama bizimde biraz deşarj olmaya hakkımız var dimi? Şimdi sen diyceksin ENGELLEYEN Mİ VAR ? Evet haklısın, bu alıştırmayla alakalı.. Alıştırma turlarımız en kısa zamanda başlayacak haberin olsun..

Bu yazıda şunuda öğrendimki BİRİNCİLİK KAVRAMI artık hayatımızdan çıkıcak, kimin haklı, kimin daha çok bildiği, kimin ne söylediğinin artık bi önemi yok. Önmeli olan fikirlerimizi olduğu gibi kabul edeceğiz ve asla BEN BİLİYORUM demeyeceğiz.

İnsanın hayatında vardır ya bi şey okursun düşüncelerin değişir. Ha işte aynen öyle oldu benim için ve baban için. Biz artık daha çok gayret etmeye karar verdik ufaklık.

Bu arada buradan sakın anlaşamadığımızı falan çıkartma biz hala birbirini çok seven, evliliğine son derece önem veren insanlarız ama tabiki arada sırada iletişimsizlik olur bunuda unutma. Olmasıda iyi olur, buda bizi fazlasıyla geliştirir ve birbirimize bağlar bunu HİÇ UNUTMA...

Ama sen hayatımıza girdikten sonra anlaşmak bizim için daha önem kazandı çünkü ikimizde senin anne ve babayla AYNI EVDE büyümeni çok arzu ediyoruz. Aile olmayı çok seviyoruz ve bunu hayatımızda birinci sıraya koyuyoruz ve bunu korumak için elimizden ne geliyorsa hatta daha fazlasını da yaparız ufaklık...

18 Ocak 2012 Çarşamba

Kandırıkçı seni :))

Şimdi bu aralar televizyonun altındaki makinalara taktın. Playstation, DVD ve Digitürk. Gidip gidip kapatıyosun Digitürk'ü. Dün gene yaklaşık 10 kere açıp açıp kapattın ve en sonundada makina "tızzzzzzzzzzz" diye bi ses çıkardı. Nasıl korktun ufaklık, arkana bile bakmadan büyük bir korkuyla ve ağlayarak kaçtın. Anannede bizdeydi, hemen aldım seni zor sakinleştirdim. Kendine geldikten sonra yine üniteye gittin ama makinalara dokunmaya bi türlü cesaret edemedin. Gidiyosun, geliyosun yok bir türlü dokunamıyosun. Başladın tepesindeki tm kitapları tek tek dağıtmaya, bi ara makinaların önüne oturdun ama yok gene dokunamadın.
En sonunda tüm cesaretini toplayıp, elini uzattın ama gene çektin. Baktın olmuyor. Bu seferde makinalara GÜLMEYE başladın. ( bizde bakıyoruz ananneyle napıyosun diye) Baya bi güldün, kapatma düğmesi dışında makinanın her yerine dokundun açıkçası OKŞADIN. Baktın makinayı KANDIRDIN hemen bastın kapatma düğmesine. Kandırıkçı seni:))
Ufaklık, aklınca makinaya harika bi oyun oynadın, güldün sevdin ama kendi dediğini yaptın. Helal olsun sana. Ananneyle benim ağzımız açık kaldı valla...

16 Ocak 2012 Pazartesi

Masaya AYAK konmaz Ufaklık!!



"Kar" çok mutlu etti seni.







Haftasonu kar yağdı ufaklık. Sen babayla camın önünde karı seyrettin. Hatta camdan ona dokunmaya falan çalıştın. Hastaydın ama genede azcık da olsa çıktık dışarı ee bu hava kaçmazdı, sende çok sevdin.

Dedeyle Konuşuyorsun :))







Elma ile Alışveriş









Ya ne zaman alışverişe gitsek ELMASIZ duramıyosun ya. Daha içeri girer girmez baban eline bir (iki) elma veriyor. Onları ıssıra ıssıra geziyosun bizde rahat rahat alışveriş yapıyoruz...

Uyuda Nerede Uyursan Uyu...



Cumartesi anannenin günü vardı yaklaşık 20 kadının arasına götürdüm seni. Orada salonun tam ortasına oyun havuzunu koydum oradan 20 kadına da kur yapmayı ihmal etmedin kendi herkese SEVDİRDİN. Hatta bi çoğu dayanamayıp gelip gelip aldılar seni. Gülsen teyze aldı seni kucağına sen onun suratına suratını dayadın ve bu şekilde mayıştınnn. İnanamadık valla herkes şaştı kaldı. Yanlız suratını farketmemiş olacaksın ki bi ara yüz yüze geldiğinizde çokkkk şaşırdın hemen suratın büzüldü beni aradın... Ben alır almazda o kadar mayışmışsın ki hemen UYUDUN.

Yeni Oyuncakların









Bu ayki kontrolde Alev demiştiki mutfakta alt çekmeceler DEMİR'İN. İstediği gibi dağıtabilir asla ama asla KARIŞMAK YOK. Anne zaten alt çekmeceleri sana ayırmıştı. Sen artık herşeyi hemde TÜM OYUNCAKLARI bi kenara bırakıp tam AYAĞIMIN ALTINDAKİ dolaba dadanıyosun. Burada plastikler var, günde 50 kere dağıtıyosun. Hatta haftasonu babanda seninle başladı oynamaya. EEEE evin MÜDÜRÜ sensin ne de olsa :))

Yeni kalktın Ufaklık :))







Elektrik Süpürgesi Sesi



Bu ayki kontrolümüzde Alev mutlaka evdeki eşyaların sesini öğret demişti. Neyse bikaç gün sonra Emine abla elektrik süpürgesini çalıştırdı o arada ben de sana dudaklarımı öne doğru getirerek "huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu" diye ses çıkardım. Bunu bikaç kere daha yaptık beraber. Sonra ben sana ne zaman "elektrik süpürgesi nasıl ses çıkarıyor Demir" diye soruyorum, sen de hemen dudaklarını birleştirip öne doğru uzatıyosun ama SES YOK :)))))) İnşallah ses te olacak yakında...

13 Ocak 2012 Cuma

" Bunu bi kenara yazdım KADIN"

Şimdi; geçen sabah kahvaltı hazırlamak için mutfaktayım, baban işe gitmeye hazırlanıyor banyoda, sen de müthiş mıyıklanıyosun orda burda. Ama anlatamam sürekli kucak istiyosun mıyık mıyık geziniyosun ben anlıyorum çok acıktın, bende olabildiğince hızlı davranmaya çalışıyorum tabi senin engellemelerinle ne kadar hızlı olabiliyosam işte!!!

Neyse zar zor oturduk masaya, babayı beklemeden. Bu seferde kahvaltını yaparken çok ama çok zorluyosun beni. Her yere bulaştırdın mamayı, sürekli ağlar gibisin falan filan...

Ve ben en sonunda dayanamayıp kızdım sana "yeter artık, bu kahvaltı biticek hemde hiç sızlanmadan mıyıklanmadan, eğer bu mızmızlığa devam edersen bütün gün evdeyiz haberin olsun dışarı çıkarmam" dedim hafifte sesimi yükselttim.
Sen inanılmaz bi şekilde sustun ve bana öyle bir suratla baktın ki "bunu yazdım kadın bak sen görürsün " der gibiydin. İnanamadım.

Sonra baban geldi hemen yanımıza bana dediki "bağırma çocuğa, olsun bulaştırsın ne var bunda". İşte o zaman anne babaya da bir fırça kaydıki, masada herkes sustu. Sen babaya baktın ve "gel gel" yaptın. O da seni kucağına aldı. İkiniz benimle hiç konuşmadan kahvaltınızı beraberce yaptınız.

Babanın işe gitme vakti geldiğinnde kapıya gittik hep beraber babaya "bye bye" yapmak için. İşte o an kıyamet koptu nasıl ağlıyosun anlatamam. Babayı uğurlmayı öğrendiğin için hiç ağlamazdın sen. İLK DEFA oldu. Ama sebebi sana kızdığım için benimle yanlız kalmak istememendi hemen anladım ve çok üzüldüm. İçeri geçtiğimizde sen hala ağlıyodun bu sefer bende ağladım.

Bak ufaklık anneler bebeklerine kızabilir, bağırabilir, hatta yasak bile koyabilir. Bu durumada bebekler ASLA ama ASLA ses çıkarmazlar ve anneleri ne diyorsa onu yaparlar. Öyle küsmeymiş, babayla birlik olup anneye cephe almakmış YOK. Buda sana burdan ilerde YAPMAMAN için DERS OLSUN.

Bi derste babaya, anneyle çocuğun arasına HİÇ KİMSE AMA HİÇKİMSE GİREMEZ BUNUDA UNUTMAYALIM BABASI!!!!

9 Ocak 2012 Pazartesi

Erkek Erkeğe :))





Amcalarına Bak Ufaklıkkkkk:)))

Tünel Macerası





Pazar sabahı kahvaltıya gittik, orada BÜYÜK ÇOCUKLARIN OYNAMASI için bir tünel koymuşlar. Ama seni a-la-ma-dık oradan. Ben, baban, Eren amcan, Duygu teyzen peşindeydik ama sen resmen tünelin içine kaçtın. Çıkmak istemedin, içeride diğer büyük çocuklarla oynadın, ama beni perişan ettin. Ödüm koptu sen küçüksün orda bişey olur sana diye. Senin umrunda değil. O mavi küçük popo sensin, kaçarken anca yakaladım..

Annesinin Oğlu :))



Kral Çıplak :)



Amcası kılıklı :))



Şimdilik çalmak için değilde parçalamak için seviyosun cdleri:)

Anneye Böyle Yardım Edilir:))



Evimin erkeklerine bak hele, nasılda buzdolabını yerleştiriyorlar:))

Sevimliliğe bak:)))



Burada Yaşıyosun..






Evde en sevdiğin yerbu aralar masanın altı, herşeyi bırakıp sandalyelere olan sevgini anlamıyorum ufaklık :)))

Bye Bye

Fırsat bulup yazamadım ufaklık, yaklaşık 4 gündür bye bye tam olarak yapıyosun hemde hiç şaşırmadan başka hareketlerinle karıştırmadan :)) önceleri "bye bye" çoğu zaman "gel gel" ile karışıyodu son zamanlarda "alkışşş" la karışmaya başladı ama artık tam olarak oturdu. Aferin bebeğim aferin sana.

5 Ocak 2012 Perşembe

11. ay kontrolü

04.01.2012 ( 10 ay 15 günlüksün)
Kilo: 9.28 kg
Boy: 72.1 cm

Dün Alev'e 11. ay kontrolün için gittik bebeğim, bu ay boyun hiç uzamamış ama dediğim gibi tam 2 diş üstten pırtlatmışsın. Bu ay artık bize yemek mönüsü vermedi Alev o atık sizin gibi ev salçası ile yaptığın herşeyi ona da verebilirsiniz dedi. Senin günlük beslenme mönünü söyledim çok beğendi.

Günlük Menün

Kahvaltı: Pekmezli pirinç unlu muhallebi içine 1 yumurta sarısı ve meyve suyu + yarım saat sonra anne sütü

Öğlen: Ekmek içi ufalanmış sebze çorbası

İkindi: Meyve+anne sütü

Akşam: Kıymalı yada etli yada tavuklu yemek

Yatmadan Önce: Gece Tahıllı Mama + anne sütü

Gece: 1 kere anne sütü

Bu ay sendeki değişikliklere gelince;
* Ben tutunur kalkarım, senden bir farkım yok. Siz nasıl oturuyosanız bende öyle otururum diyecek dedi. ( sen bu tavırlara bu ay zaten başlamıştın ufaklık)

*Yemek saatlerinin bizle aynı olması gerektiğini söyledi. ( geçen ay dediğinden beri en çok önem verdiğim konuydu sonunda başardık) Mama sandalyesinin ön tepsisini çıkar, sandalyeyi masaya sıfırla öyle oturt. Sen ne yiyosan onun önüne koy. Aktivite önlüğü giydir, sen yemeğini yedir ama o bir taraftan tabakta önüne koyduğun yemeği heryere bulaştırmaya çalışsın. Başına duş bonesini de giydir. Hatta o yadırgamasın başımdaki ne diye sizde giyin dedi. ( acayip eğlenecez )

1 yaşından sonraki çocuklardaki beslenme problemleri tamamen PSİKOLOJİKTİR. Nedeni de kendim neden yiyemiyorum da sen yediriyosundur. KENDİ KENDİNE YEMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR dedi.

Bu ay EV KAZALARINA dikkat edilmesi gereken bir aydır. Bunun için;

*Sivri köşeleri mutlaka kapatın

*cam, seramik beton yerlere çok dikkat edin.

*sarkan kabloları, kordonları mutlaka saklayın

*En alt çekmeceleri ona uygun hazırlayın. Diğerlerine kilit koyun. Ama asla alt çekmeceleri kilitlemeyin.

*Prizlere kapak takın.

*Kapı üstüne stopper takın

*Nazar boncuğu artık takmayın. ( burnuna ve ağzına sokar)

*Kuruyemiş EVE GİRMEYECEK.

*Düğmeli kıyafetler giyilmeyecek

*İlaç-takı-boncuk yukarıda biryerlere konulacak

*Ocağın mutfağa bakan ön kısmında yemek yapılmayacak, arka kısımları kullanılacak. ( gerçi ankastre mutfaklarda problem değil dedi ama sen mutfağa girdiğinden bu yana zaten en çok dikkat ettiğim konuydu)

*Eve YAĞ ÇÖZ-KİREÇ ÇÖZÜCÜ-POR ÇÖZ- DOMESTOS ALINMAYACAK. ( Bunlar geçen aydan bu yana sıfırlandı eve girmiyor zaten, BUHAR MAKİNASI ALMIŞTIM SENİN İÇİN)

*Klozet ve çöp kovası hep kapalı tutulacak

*Suyun yanında asla yanlız bırakılmayacak ( 16 aya kadar) 1 kaşık suda boğulabilirler çok dikkat et dedi.

*Bulaşık makinasına bıçaklar ve çatallar ters yerleştirilecek dedi.

*Kesici aletlerde yukarı kalkacak dedi.

*Genzine herhangi bir cisim kaçarsa midesini dizine bastır dedi.

*Eğer bir zehirlenme vakası olursa, bişey yer yada yutarsa ( ilaç hariç) ASLA KUSTURMA dedi. Bana ulaş, ulaşamadn mı 114 ZEHİR DAYANIŞMAYI ARA MUTLAKA DEDİ.

*Yanık olursa eğer dedi: İlk önce soğuk suya tut, ardından yara yeri genişse suya BATIRILMAZ, TÜLBENTİ ISLATIP YARA YERİNE KOY. Üstüne silverdin yada hametan sür.

UÇMAK/ ÇAKILMAK EN ÇOK RASTALANAN KAZADIR.

*Eğer düştüğü yer 1m den yüksekse, ayrıca yer fayans, beton yada taş ise HEMEN ACİLE GÖTÜR. *Düştüğü yer boyu kadar olan mesafeyse ve yer halı yada parkeyse 24 saat izle. Uyutabilirsin fakat 3-4 saatte bir uyanıyomu bak mutlaka.

*Düştükten hemen sonra KUSMASI NORMAL, İlerleyen saatlerde kesik kesik KUSMASI ANORMAL dedi. Böyle bişeyde hemen beni ara dedi.

*Burnundan kulağından su geliyor mu bak dedi

*Düştüğünde mutlaka kolunu, bacağını kontrol et kırık, çıkık çok görülür dedi ama aileler geç farkeder dedi. Ağrılı olmadığı için, anlamamanız normal dedi.

Bu ay öğreneceklerine gelince ufalık;

*Aç-kapat kavramını mutlaka öğrenmeli dedi. ( televizyon sayesinde öğrenmiştin zaten ufaklık)

*İlk arabam alın dedi. ( babannenle, amcan yılbaşı hediyesi almıştı zaten)

*Playskool yaramaz toplar alın dedi. ( Tuğba ablan sana zaten almıştı ufaklık)

*Fisher Price EĞİTİCİ KÖPEK alın dedi.

*Direksiyon alın dedi. ( Valla deden koca bi akülü araba alacak sana)

*Boşaltır, doldurur ( bunu küp kutusunda yapıyosun) pringles kutusuna küçük toplarını koyun boşaltsın doldursun dedi.

*Koltuğun altına topu at getirsin dedi. ( kendin almaya çalışıyosun zaten)

*Al-ver, aç-kapat, at-tut, getir-götür mutlaka bu kavramları öğretin dedi.

*Uyku arkadaşı edindirin dedi. ( doğduğundan bu yana var)

*Önce güzel olun sonra çirkin olun ( taklit yapın beraber)

*Kafiye, tekerleme ile konuşun

*Kapağını açabileceği nesneler verin.

*Kovaların içinden hayvanlar çıkan oyuncak al yada küçük kovalara nesneler sakla hangisinde olduğunu sor.

*Bulaşık makinası, çamaşır makinası, fön makinası, süpürge bu aletleri ses çıkararak tanıtın. ( ufffff diye üflüyor mak fön makinası diye) sonra hepsini teker teker sorun.

Ve bu ay senden TAM KAN, TAM İDRAR, DEMİR, ALERJİ TESTİ ( süt, yumurta gıda karışımı) ve GÖZ MUAYENESİ istedi ufaklık. Bir dahaki randevuya gitmeden hemen önce yaptıracağız.

Bu ayki kontrolde bu kadar bebeğim. Çabuk çabuk büyü inşallah...

3 Ocak 2012 Salı

Üst Dişler Patladı...

Birkaç gündür geceleri sık sık uyanıyodun ama biz gece kabusuna yoruyoduk bu durumu. Sabah baban farkettiki üst dişin patlamış biz bir tane gördük ama ben 2 tane olduğunu düşünüyorum. Yanlız alt ve üst dişleri birbirine öyle bir sürtüyosunki o çıkan gıcır sesine dayanmak hakkaten zor. İçim resmen kalkıyor bebeğim. Hayırlı olsun bu ufacık dişlerin diğerleride böyle çabucak çıkıversin inşallah...

2 Ocak 2012 Pazartesi

İlk Yılbaşın ( 2012)







































Ufaklık, aslında ilk yılbaşın değil bu yıl. Geçen sene sen karnımdayken de beraber kutlamıştık. Bu hayattaki ilk yeni yılın olduğu için tüm ailenle beraber ol istedik babanla. ( arkadaşlarımızla plan yapacaktık evimizde ama senin için böylesinin daha güzel olacağına karar verdik) Yılbaşı hazırlığımız bizim için taa 1 hafta öncesinden başladı bebeğim. Anannen ve babannenle beraber senin hediyelerini aldık, deden sen çok istediğin için sana harika bir çam ağacı aldı. Hep beraber tüm aile ağacımızı süsledik. Amcan o gece bizimle olamayacağı için önceden geldi, seninle oynadı, seni sevdi. Dayın da o gece bizimle olamayacağı için hediyelerini daha önceden verdi, seni bol bol sevdi öyle gitti. Eeee napalım onlar artık kız arkadaşlarıyla oldular o gece:)) Babana o çok sevdiği ayakabıyı aldık yılbaşı hediyesi olarak, bu arada gerçekten ortak aldık seninle. Sen kumbarandan katkıda bulundun:))


Noel baba kostümü giydirmek istedim ama, Ankara'yı resmen talan ettim. Her yerde var ama ya bedeni kalmamış, yada içi naylon neyse en sonunda taa 1 haftanın sonunda tam istediğim gibi bir kostüm nihayet buldum. Bu arada benim için özel günler çok önemli bebeğim. Özelliklede sen ilk defa kutlayacaksan. Bu yüzden herşey çok güzel olsun istedim. Sana yeni yıl hediyesi olarakta annen kırmızılı, beyazlı çok şirin bir pijama takımı aldı o gece giymen için. ( don giyemediğin için pijamayla idare et :) )


Biz cumadan gittik dedelere seninle doyasıya vakit geçirsinler diye. Yılbaşı günü öğlen babayla dede erkenden eve geldiler. Hep beraber son alışverişimizi yapmak için 365 e gittik. Bilet almayı unuttuğumuz için hemen sana son dakika bi bilet çektirdik. Biletçide de zaten 10 tabe bilet kalmıştı. Baban sana yeni yıl hediyesi almak istedi, uzaktan kumandalı araba yada helikopter alacakmış ama sana !!!! Annen hemen duruma el koydu ve sana çok şeker TAM SANA GÖRE ASLA BÜYÜKLERE UYGUN OLMAYAN uzaktan kumandalı araba aldırdı. VEE inanılmaz ama sen kumandayla arabayı sürüyosun.Hemde o küçük ellerinle bebeğim. Biz sana hediye ararken ufaklık, sen dedenle beraber trene bindin. Nasıl heyecanlanmışsın deden anlattı, hatta diğer çocukları beklerken bile sinirlenmişsin hemen sürsün diye. Zaten artık ne zaman AVM ye gitsek trene binmeden gelemiyoruz sen acayip seviyosun.


Yılbaşı gecemiz hep beraber yemek yerken başladı ufaklık, sen masada bizimle tam koca bir tabak yemeğini yedin. Sohbet muhabbet seninde hoşuna gitti tabii. Ama gözün hep, yılbaşı ağacında ve altındaki hediyelerdeydi açıkçası.

Yemekten hemen sonra seninle beraber hediyelerini açtık ufaklık, sen hepsini itinayla yırttın ama. Harika hediyeler geldi sana, hepsi de sana çok ama çok yakıştı. Amcanla babannen sana İLK ARABAM almılar. Allah'ım nasıl güzel sürüyosun anlatamam. Çok hoşuna gitti, ayakta sürmeyi bırakıp, hemen üstüne oturdun ve ayaklarınla itmeye çalıştın. Hepimiz şok olduk, daha o kadar küçüksünki nasıl yaptın bebeğim?


Dedeye sürekli DEDE dedin. Bide yeni kelimen NÜÜÜÜ var. Herşeyi ama herşeyi nüüüü diyerek yaptırıyosun, işin enteresanı anlıyoruz valla ne istediğini.

Artık yatma vakti geldiğinde ( ki bu bu geceye özel biraz gecikti) biraz ısrarcı oldun yatmamak için ama yorgunluğun buna müsadee etmedi ve sen uyudun bebeğim. Bu arada sen artık park yatakta yatmıyosun, YATAMIYOSUN. Benim gibi o kadar deli yatıyosun ki park yatak sana küçük geliyor. O yüzden 3 tane tek kişilik yatağı yan yana koyduk ve hep beraber yattık bebeğim.


Senden sonra gecemiz biraz daha dinginleşti bebeğim. Ama sohbetlerimiz hep senin üstüneydi deden, anannen, babannen, teyzannen sürekli PEK TATLI diyerek kendi kendilerine arkandan sevip durdular. Yeni yıla caddede atılan havai fişeklerle ve babana sarılarak girdim bebeğim. Aslında yanına gelecektim ama uykunu bölmek istemedim ama aklımda hep sen olduğun için yine beraber girdik bebeğim. Demir, hep yanımda hep koynumda ol bebeğim.


Gece yattığımızda, sen döndünde durdun uykunda. O kadar enteresandı ki sen tam yatağın sonuna gelmişsin az kalmış düşmene babanla ben aynı anda kan uykumuzdan uyanıp ( o sol tarafında ben sağ tarafında yatıyoduk) seni tuttuk, resmen inanamadık ama içgüdüye bak.


Sabah tüm aile çok keyifli bir kahvaltı yaptık aşkım ( annen sırf sen bizimle beraber, kahvaltıb yap diye tam 15 dkda tüm aileye kendi dört dörtlük kahvaltı hazırladı kendi dahil kimse inanamadı :) )

Sen arabalarınla, balonunla ve şapkalarınla resmen kaldığın yerden devam ettin yılbaşı gecesine. Çok keyifliydin ama o kadar mutluydunki ailenle beraber olmayı çok sevdiğin yüzünden anlaşılıyordu ufaklık.

Artık eve gelme zamanı geldiğinde herkes çok üzüldü, özellikle deden 2 gündür sana öyle alışmıştıki adamcağız bırakamadı seni kapıda.


Yeni yıla mutlu, huzurlu, sağlıklı yanlız biraz da buruk girdik bebeğim. Nazan teyzen, annesini kaybetti. Acısını en derinden paylaştık ailecek. Nazan'a ve tüm ailesine sabırlar dileriz bebeğim.


Aşkım 2010 haziran ayında sana kavuştum ben, o zaman öğrendim karnımda olduğunu ve tam 9 ay besledim, büyüttüm seni içimde: 2011 şubat ailemize resmen varlığımla katıldın bebeğim. ve bugün 2012 ocak tüm ailenin ama tümünün gözbebeği oldun.


Bu yıl hepimize sağlık, mutluluk, huzur, para getirsin bebeğim. Hep beraber bir yıl geçirelim inşallah...