Canımmmm Ailemmmm

Canımmmm Ailemmmm
Hayatımın Aşkı..

19 Eylül 2012 Çarşamba

Senin Ekip

Arkadaş canlısı olan sen baktın evde yanlız olmuyor hemen kendine bir ekip kurdun, ben bu fotoğrafı çektikten sonrada gruba 2 kişi daha geldi:))

Ne yaparsan yap ama arkadaşların olmadan yapmıyosun, gerçi ekibinle yapmayı en sevdiğin şey masal dinlemek. Kitap alıp geliyosun eline, arkadan da ekibi koltuğa oturtuyosun, deyme keyfine:))
Amca da gelir gelmez hemen aynı şeyi yaptın ufaklık:)

17 Eylül 2012 Pazartesi

19. AY KONTROLÜ

2 ay geçmiş son kontrolden sabırsızlıkla bekliyorduk zaten. Boyunu, kilonu çok güzel buldu. Muayene esnasında çok rahat durduğun içinde çok sevdi seni, ÇOK MUTLU BİR ÇOCUK dedi senin için. Bizide tebrik etti valla ağlayacaktım:))

Başladı bizi bekleyen gelişimleri sıralamaya;
1- İnadı çok artacak
2-Siyam ikizi gibi olacaksınız, anneye çok bağlanacak
3-mastürbasyon yapabilir dedi. ( buna çok şaşırdık ama şaşırmayın dedi)  mecbur kalmadıkça hiçbir şekilde FİTİL KOYMA, elleriyle pipisine dokunduğu zaman asla YAPMA deme, sakın pipisinden falan öpmeye kalkmayın dedi.

4-Aklı poposunda olacaktır, orayı keşfetmeye çalışacaktır, YAPMA deme dedi.
5-Tuvalet al, mutlaka özendir dedi ( çalışmalarımız devam ediyor zaten)
6- Ayakkabısını, çorabını, terliğini, şapkasını kendi giyip çıkarmaya çalışacaktır, karışma yapsın dedi.
7-Fermuar açıp, kapatmasını öğret dedi
8-Üflemeyi, koklamayı öğret ( ki öğrettim)
9-Pipet kullanmaya alıştır dedi ( 3 aydır kullanıyosun zaten)
10-Farklı kokuları koklat dedi
11-kaşık kullanmaya başlayın dedi ( zaman zaman üşenmediğim zamanlar deniyoruz bakalım)
12-3 figürlü dans öğret ( bakalım oyun gurunda öğreneceğiz zaten)
13-gölgesini keşfedecek
14-Akşam ışıkları kapatıp, fenerle ışık kovalamaca oynayın
15-En yakınların adlarını bilir ( annne- dede- amca-gogo-lala maşşalh herkesin bi adı var sende)
16-Nesneyi saklar, yerini unutmaz mutlaka sorun dedi
17-Dönmeyi öğrenir( ki öğrendin)
      kutu kutu pense, dönmeli oyuncak falan oynayın dedi
18-Başparmağım, küçük parmağım şarkısında parmaklarını öğrettin dedi
19-Buzdolabını beraber yerleştirin, herşeyin adını söyleyin
20-evdeki sorumlulukları öğretin
     ÇÖPÜ ÇIKARABİLİR
     KAPIYI AÇABİLİR
     POŞET TAŞIR
     OYUNCAKLARINI TOPLATIN
21- 14 mısralı bir şiir animasyonunu ezberlet ( PEPE SAĞOLSUN FAZLASI VAR EKSİĞİ YOK)
22-Basketbol potası alın ( 2 aydır var, artık uzaktan bile basket atabiliyosun)
23-Albüm gösterip, anlaton
24-Doğa seslerini öğretin
25-Taamir aletlerine bayılır, babayla beraber yapsın
26-Müzik aletlerinin seslerini öğretin( bakalım oyun grubu sağolsun)
27-Ahşap geometrik puzzle paptırın mutlaka dedi
İşte burada çok gurur duduk seninle, zaten yapıyor dedim. Alev hoca 12 parçalı geometrik puzzle verdi, yardımsız 1 dk içinde kendi başına yaptın. Alev hocam HARİKA dedi. 3 ay önden gidiyor gelişimi dedi. Gurur duyduk seninle.
28-Fark bulmaca oynayın
29-Hareketli kitaplardan alın, kendisi bulsun dedi. ( hemen aldım, bulmaya başladın bile:))
30-güneş-yıldızlar
      akşam-sabah
      karanlık-aydınlık öğret
31-SU DÖNEMİ BAŞLADI MUTLAKA İZİN VER DEDİ ( SULU BOYAYA BAŞLADIK)

Banada bir kitap önerdi hemen okumaya başlayacağım, SİNEM OLCAY KADEMOĞLU ANNELİK REHBERİ.....

Bu arada ALEV HOCAM senin siteni keşfetmiş, onun için yazdığım yazıyı yeni okuduğunu çok teşekkür ettiğini söyledi. Ben nasıl mutlu oldum anlatamam, onun için ne yazsam azdır valla, bilgisine, tecrübesine, yakınlığına çok çok teşekkür ettiğimi bir kez daha söyledim bende:))

Yalancıktan Ağlama:))

2 haftadır bide buna başladın, bakıyosun istediğin bişey olmuyor hemen yalandan ağlamaya başlıyosun. Tek damla göz yaşı yok, eller gözleri kapatmış sadece ağlama sesi. Tabiii anne bunu yutuyor mu hayırrrr ama baba EVETTT, dede EVETTT, annene-babanne EVETTTT:)))

DURUL GENCE ANNE-BEBEK RİTİM-MÜZİK GRUBU

12 aylıktan bu yana götürmek istediğim bir yerdi seni, 18 aydan öncesini kabul etmedikleri için götürememiştim. Zaten kayıt talebim olduğu için hafta içi aradılar, bizde CUMARTESİ hemen derse gittik.

6 çocuk, 6 veli sınıfa girdik, MİNE öğretmen vardı bide. İlk etapta çocuklar sınıftaki ekipmanlarla ilgilendi, bi süre izin verdi öğretmenler, sonra şarkı eşlinde dans etmeye başladık, çocuklar kah dans ettiniz kah yürüdünüz, kah sınıftan çıkmak istediniz. Daha sonra sırasıyla öğretmenin çıkardığı müzik aletlerini kullanmaya başladınız. Fakat oturan, uslu uslu bekleyen çocuklar ilk sırada oynayacaklardı, sen bide başka bi çocuk biran evvel dokunmak istediniz ama nafile sıranızı beklediniz:)) öğretmeniniz böyle uygun buldu:))

Çok keyif aldık beraber, sen çok sevdin, hatta 1 saatin sonunda baktım öğretmenini dinler oldun:)) Deneme dersiydi bu. Hemen kayıt yaptırdım ama artık haftada 1 gün gidicez ufaklık:))

"OKU"

Yeni kelimemiz bebeğim, kitaplarla aran ne çok iyi ne çok kötü. Seni haftanın 3 günü muhakkak ARKADAŞ kitapevine götürüyorum, aşina ol, kitapları sev diye. Ayrıcada orada beraber çok güzel vakit geçiriyoruz fakat kitapların yerlerini değiştirmek şu an için en sevdiğin aktivite ama eğer bir kitabın üstünde tanıdığın bir nesne varsa hemen getiriyosun, gösteriyosun, hele hele kitap PEPEliyse eğer baştan sona her sayfayı çevirip, teker teker bildiklerini gösterip söylüyosun, bilmediklerinide bana söylettiriyosun. Geçenlerde TÜBİTAK yayını olan güzel bir aktivite kitabı almıştım, orada kitapların evde rafta durmamasını mutlaka sana ait bir kitap kutusu olması gerektiğini, senin kutudan alıp alıp bakacağını hatta daha çok ilgileneceğini söylüyordu. Hemen denedim, sana ait bir kitap kutusu oluşturdum ve görebileceğin bir yere koydum. Gerçektende kitaplara olan ilgin arttın, rafta dururken hiç bu kadar ilgilendiğini görmemiştim, artık pepe hariç diğer kitaplarıda mutlaka kendin alıp inceliyosun. Ben CAİLLOU serüvenlerini okuyorum sana ( ki çizgi filmini hiç bilmiyosun). Aile diyalogları içerdiği için çok ilgiyle dinliyosun hatta benden sonra kitabın sayfalarını çevirerek karakterlerin adlarını söylüyosun ( anne, baba, annanne, dede gibi). Hayvanların olduğu kitapları çok seviyosun, tanıdığın hayvanları görünce seviniyosun hemen ya adlarını, yada çıkardıkları sesleri söyleyerek bildiğini gösteriyosun.

GÜLE GÜLE KAKALAR 2 gündür en sevdiğin kitap oldu, ha bire kakaları görüp söylüyosun. Bugün ilk defa kitapları getirdin ve bana "oku" dedin. Önce anlamadım, ne diyosun diye sonra bir farkettim gerçektende "oku" diyosun. Çok sevindim. Ağzına sağlık bebeğim, inşallah ömrün boyunca kitaplarla aran çok iyi olur.