Canımmmm Ailemmmm

Canımmmm Ailemmmm
Hayatımın Aşkı..

16 Nisan 2014 Çarşamba

İLAÇ İÇMEK

Hastalandığın zaman en çok korktuğum şey sana ilaç vermekte zorlanıyor olmamdı ufaklık, çünkü hangi yöntemi denediysem yokk hiçbir şekilde almadın, zorla verdiklerimde de hep kustun, şırıngayla ağzına boşaltsamda bu seferde kendini kusturmaya başladın. Neredeyse götürüp iğne yaptırcak kadar zorladın bizi. Sonra baktım ki aslında birçok çocukta varmış bu sorun.

İlaçları nasıl sorunsuz veririm diye baya bi kafa patlattım, ve senin kitaplardan ve hikayelerden acayip etkilendiğini bildiğim için hemen bi hikaye yazmaya karar verdim. hikayenin adı PRENS DEMİR..Tamamen sana özgü, senin hoşlandıklarından kurgulanmış bi hşkaye yazdım.

İlaç içmekle alakalı bu hikayeye bayıldın, her zamanki gibi günde bikaç defa anlattırmaya başladın, hatta ezberledin bu sefer sen anlatmaya başladın.

Sonra bigün hastalandın ve ilaç içmen gerekti, ve sen hiç sorun çıkarmadan tek kaşıkta içtin. inanamadık babanla, ilk defa mücadelesiz, yıpranmadan ve yıpratmadan ilacını içtin.

Sende bu yöntem işe yaradı, inşallah başka ilaç içmeyen bıdıklarda da işe yarar:))

TUVALET EĞİTİMİ

En son 2013 temmuzda teşebbüste bulunmuştum sana tuvalet eğitimi vermeye, taki kendileri başarısızlıkla sonuçlandı. Sonra Eylül gibi tekrar denemek istedim.   Kitaplarda yazan belirtilerin hiçbiri sende yoktu, ama ben genede denemek istedim. Geç kalmak istemedim. Haftasonu gerekli olan bütün ekipmanları aldım, KÜLOT, LAĞIZIMLIK, ALIŞTIRMA KÜLODU, TUVALET APARATI.. Ayrıca kafamda da bitirdim bu hafta bu iş bitecek dedim. Bu arada tekrar belirtiyim hiç bir belirti yoktu;

-- UTANMA
--KAKA YAPTIKTAN SONRA HEMEN DEĞİŞTİRME İSTEĞİ
--GECE UYKUSUNDAN VE ÖĞLEN UYKUSUNDAN KURU KALKMA
--LAĞZIMLIĞI MERAK ETME
--TUVALETİ MERAK ETME .... falan filan...

Dedim ya bunların hiçbiri yoktu, sonra birkaç tuvalet eğitimini tamamlamış arkadaşımı aradım, fikirlerini sordum.
Birisi, ben hiçbirşey yapmadım kendisi anne bezimi çıkar dedi, bende çıkardım, gece gündüzü aynı anda söyledi dedi.

Diğeri, benimkinde çok belirtiler vardı, bezleri artık atalım, tuvalete gidelim dedi, hazırmış hemen söyledi sadece kakasını 1 hafta kadar yapmadı ama çişini hemen söyledi dedi.

Bir diğeri, ben daha başlamayacaktım ama kreş hemen çıkardı, kreş sayesinde oldu dedi.

Bende seni gözlemledim bebeğim, hiç hazır olmadığını açıkça görebiliyordum ama napıyım başlayalım dedim işte ve hafta başı başladık. Sabah kalkar kalkmaz sana şöyle usturuplu bir konuşma yaptım, valla bana göre çok etkileyiciydi ama sanırım sende o etkiyi yaratmadı..

Bezini çıkardım, güzel bir külot giydirdim fakat sen tam o gün 18 kere çiş ve 2 kere kaka yaptın ve hepsini de YERLERE...  Bir kere büyük tuvaletten aparat olmasına rağmen çok korktun, hiç ama hiç yanaşmadın, ikincisi lağzımlığa oturdun ama kakayı bırak bir damla bile çiş yapmadın, kalkar kalkmaz hoopp yerlere....

Alev'i aradım hemen, bırak dedi, çocuk hiç hazır değil, hemen bırak sakın zorlama. BIRAKTIM TABİ..

Kasımın ilk gününde başlarım daha 2 ay var nasılsa dedim. Ama o günde geldi baktım hala belirti en ufak bi merak yok erteledim. Hatta tuvalet konusu iyiden iyiye kapanmıştı benim için, nasılsa kreşe gidecek orada 1 günde hallederler dedim. Kafamdan da çıkarmıştım. Taa ki 11 Ocak 2014 gününe kadar.

Sabah kalktık, babanda evde kahvaltımızı falan yaptık, öyle güzel güzel oynuyoduk, baban altını açalım biraz ferahlasın dedi, altını açtıktan sonrada “DEMİRCİĞİM ÇİŞİN GELİNCE MUTLAKA HABER VER TUVALETE YAPALIM, YERLERE YAPMAYALIM OLUR MU” dedi. Sende sakin sakin TAMAM dedin. Ben zaten hiç inanmadım sonuçta tuvalet fobin vardı ve bu hiç geçmeyecek gibi geliyordu bana. Sonra birden baban geldi ve ÇİŞİNİ SÖYLEDİ VE TUVALETE YAPTI dedi. Sonra bikaç saat daha evdeydik ve altını hiç bağlamadık sen her defasında söyledin ama biraz biraz da altına kaçırdın. Bu arada tuvalet eğitimi vermeyi hiç düşünmüyordum sana sadece klozet fobini yenmen beni acayip rahatlatmıştı. O gün karar verdik bir daha bez bağlamayalım gündüzleri, sadece yatarken bağlayalım dedik. Saat başı tuvalete götürdüm seni, böylelikle çok altına kaçırmadın, ama şunu farkettimki ne zaman söyleceğini bilemediğin için söylediğin zamanlarda kiloduna hep yapmış oluyordun. O yüzden SANA SORMADAN saat başı götürdüm. Fakat çiş tamam dı ama kakayı kiloduna yaptın. Olsun dedim. Bi dahakine söylersin anneciğim. Akşam yatarken altını bağladım ve bi baktımki sabah kuru kalktın, hatta bezi çıkardım sabah tuvalete götürdüm seni dolu dolu çişini yaptın. 2. Günde 1.5 saatte bir götürdüm tuvalete, senin çişim var demene fırsat vermedim. Çünkü kafamda 1 hafta belirledim, bu hafta ben sana sormadan saat aralıklarında götürecek, 1 haftadan sonra senin söylemeni bekleyecektim. Çünkü sen çişini biliyodun fakat ne zaman söyleceğini kestiremiyodun.2.günde kakanı kiloduna yaptın, ben gene bidahakine söyle tamam mı dedim. Bu arada GÜLE GÜLE KAKALAR kitabınıda yaklaşık olarak günde 15 defa falan okutmaya başladın. Gece yatarken gene altını bağladık, sabah gene kuru kalktın ve çişini tuvalete yaptın, bu sefer 2 saatte bir tuvalete götürmeye başladım seni. 3. Günde gene kakanı kiloduna yaptın, aynı şekilde güzelce bidahakine söylemeni istedim ve gün içinde gene 15 kere falan GÜLE GÜLE KAKALARI okuduk. Gece olduğunda bu sefer bağlamadık altını, ama gece 1 kere kaçırdın, değiştirdik, olsun dedik, önemli değil dedik. O haftayı gece 2 kere altımıza kaçırarak, gündüzleri çişte hiç problem yaşamadan ama kakayı sürekli olarak kilodumuza yaparak geçirdik. Hemen Alev’i aradım randevu istedim, çünkü kakayı nasıl yaptırıcam bilemedim. Tek yaptığım bu süreçte insan üstü derecesinde SABIRLI OLMAK, GÜLE GÜLE KAKALARI DEFALARCA OKUMAK VE EN ÖNEMLİSİ ÇEVRENDE TUVALETE GİDEN ÇOCUKLARI ANLATTIĞIM HİKAYEMİ DEFALARCA ANLATMAK OLDU.

Alev’e gittim, çok yanlış yaptığımı, önemli olan çişini değil kakasını yapması gerektiğini söyledi. Böyle olan çocuklar çok uzun süreler kakalarını kilotlarına yaparlarmış, ben böyle giderse bez bile bağlamam gerekebilirmiş, erken başlamışım, o zaten zamanı gelince kendisi söyleyecekmiş, kısacası hata yapmışsın dedi. Acayip moralim bozuldu, yıkıldım, ya bir sorun olursa, hakkaten kakasını hep kiloduna yaparsa diye düşünmeye başladım, resmen demoralize oldum. Sonra eve gelince bi düşündümki hayır ya ben çocuğumu tanıyorum ve ben bunu bu hafta çözerim dedim. Bu arada artık sormayı bıraktım, tamamen kendin çişim geldi demeye başladın, geceleri hiç altına yapmadın, hatta geceleri kalktığında çişini bile yapmaz oldun, sabah kalkar kalkmaz tuvalete yapmaya başladın, hala tek sorunumuz kakayı sürekli olarak kiloduna yapıyordun, ama ben bu arada hiç yılmadan günde defalarca kitabını okuyor, hikayeni anlatıyor, sabırlı davranmaya çalışıyor, altına yaptığında hiç ama hiç kızmadan durumu tekrar tekrar sana anlatıyordum. Tuvalet eğitiminde 13. Güne gelmiştikki gece yatmadan önce kakanı gene kiloduna yaptın sen. Bende ıslak mendille sildim ama tam temizlenmedi diye tuvaletin musluğunu açtın ve orda yıkıyordum ki musluk birden açıldı ve popona tanzikli su geldi. Allah’ın nasıl sıçradın, nasıl kortun anlatamam. Resmen titredin, bu sefer ben yıkıldım. Sarılıyorum korkma anneciğim bişey yok diyorum, ama mümkün değil, için çıktı resmen öyle ağladın, hatta ağlamaktan kustun ve BİDAHA ASLA BURAYA YAPMIYCAM dedin. Ve böyle diye diye hatta ağlayarakta uyudun. Beni düşün; bittim ben, 13 günlük çaba boşa gitti dedim, senin korkmana ayrı bi yandım falan ama yok sabahı sabah ettim. Sabah oldu tövbe billah oturmuyosun çişini tutuyosun. Saatlerce tutun artık öğlen gibi tam kaçırıyodunki yakalım gittim oturttum biraz korktun ama yaptın, bi ohhh dedim. Nasıl rahatladım anlatamam. Sonra öğlen uykuya yatırmadan önce tuvalete götürdüm çiş için, çişini yapıyodun ki anne kitabı oku dedin. “GÜLE GÜLE KAKALAR”

Ben kitabı okurken, bi baktım ki sen kakanıda yapmaya başladın. Ve işte ufaklık o günden sonrada tuvalet eğitimi hanemizde tamamlanmış oldu. Evdeki tüm insanlarada hayırlı uğurlu olduJ Bizim evdeki tuvalet eğitimi hikayeside burada tamamlanmış oldu…

Şimdi bizim bloğumuzu okuyan başka annelere de tuvalet eğitimiyle ilgili olarak  şunu söylemek isterim ki,

1.. HERŞEYDEN ÖNCE SABIR GERÇEKTEN DE BU İŞİN EN ÖNEMLİ NOKTASI ÇÜNKÜ BU SÜREÇTE BAŞKA Bİ KONUDA DA SİNİRLENSENİZ ÇOCUK SİZİ TUVALETİYLE CEZALANDIRABİLİYOR.

2.  GÜLE GÜLE KAKALAR MUTLAKA ALINMASI HATTA ÇOCUĞUN BEYNİNE İŞLEYENE KADAR OKUNMASI GEREKN BİR KİTAP. BU ARADA ŞUNU DA SÖYLÜYİMKİ BEN KİTABI OKURKEN BAZI YERLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPTIM, ÇÜNKÜ DEMİR’İN BU ŞEKİLDE ANLAMASININ DAHA KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM VE ÇOKTA HAKLI ÇIKTIM. MESELA ; LAĞIZIMLIK YERİNE HEP TUVALET DEDİM, BEZİNE KAKA YAPMAK YERİNEDE KİLOT DEDİM. SİZDE KENDİ ÇOCUĞUNUZA GÖRE DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.

3—ÇOCUĞUNUZ TEPKİSİ ÖLÇMEDEN ASLA SİFON YADA MUSLUĞU AÇMAYIN, SONRA BAŞKA ANNELERDEN DE DUYDUM Kİ YANLIZCA BİZ YAŞAMAMIŞIZ HEMEN HEMEN HERKESİN BÖYLE BENZER BİR HİKAYESİ VAR.

4—GÜNDÜZ VE GECEYİ AYNI ANDAMI YOKSA FARKLI ZAMANLARDA MI BIRAKMAK GEREKTİĞİNE TAMAMEN ÇOCUĞUNUZA BAKARAK KARAR VERİN. ÇÜNKÜ HER ÇOCUK EĞİTİMİNİ KENDİ İSTEDİĞİ DOĞRULTUDA YÖNLENDİREBİLİYOR. BELİRLİ KALIPLARA UYMAYA ÇALIŞMAYIN.

5—MUTLAKA TUVALET APARATI ALIN, YOKSA DÜŞMEKTEN KORKTUKLARI İÇİN ASLA OTURMAK İSTEMEYEBİLİRLER. Ayrıca AYAĞINA BASAMAKTA KOYUN ÇÜNKÜ OTURDUKLARINDA AYAKLARI HAVADA KALIRSA HEMEN KALKMAK İSTİYORLAR AMA AYAKLARI BASAMAĞA BASARSA RAHATÇA OTURUP BEKLEYEBİLİYORLAR.BUDA TABİ HERKESİN ÇOCUĞUNA GÖRE DEĞİŞİR AMA DEMİR İÇİN ÖNEMLİ OLDU.

6—KİLODA DİREK GEÇTİĞİNİZDE POPOSUNDA FALAN ALERJİLİKLER OLABİLİR BİZDEDE OLDU DÜZENLİ OLARAK KREM SÜRÜNCE GEÇTİ.

7--BENCE İLK HAFTA ÇOCUĞA SORMADAN BELİRLİ SAAT ARALIKLARINDA SİZ TUVALETE GÖTÜRÜN ÇÜNKÜ ÇOCUK NE ZAMAN SÖYLECEĞİNİ ANCA 1 HAFTADA ÇÖZEBİLİYOR.