Canımmmm Ailemmmm

Canımmmm Ailemmmm
Hayatımın Aşkı..

27 Şubat 2014 Perşembe

KISKANMA LAR BAŞLADI..

Sen hiçbir zaman kendinden küçük çocuklara zarar veren bir çocuk olmadın. gerek parkta olsun, gerek gittiğimiz oyun yerlerinde gerekse arkadaşlarımızın senden küçük çocukları olsun hep temkinli davrandın. hiç itmedin, oyuncaklarını paylaştın, koşarken bile dikkat ettin çarpmıyım diye. Bu arada kendinden büyükler hep seni itti, vurdu, ama sen hiç gık demedin.

Ama geçen gün Melek geldi bize, sende itilip kakılmanın acısını çıkarayım dedin ilk kez, öncelikle acayip kıskandın, ana kucağına 17167617 kere oturup kalktın, ha bire Melek kalkasana dedin, uyuyor dedik gürültü yaptın, en sonunda dayanamadın ÖLDÜRCEM dedin. Önce şok oldum tabi, bu çocuk nasıl olurda böyle kelimeler kullanır diye, ama sonra anladımki BİTİRİM KARINCALAR filminden kapmışsın bu repliğide.

Deren'le her zaman ama her zaman çok iyi anlaşan iki arkadaştınız, hatta sen herşeyini paylaşır, asla zarar vermezdin ama geçen gün kahvaltıda siz erkekler futbol oynuyodunuz, Deren'de geldi oynamak istedi, heme bağırdın kıza HAYIRR SEN OYNAYAMAZSIN diye anladım ki cinsiyet ayrımının farkına varmaya başladın. Ama tabi sürekli öğretiyoruz sana kendinden küçüklere bağırma lütfen diye.

Dünde en sonunda 10 aylık deniz'le tanıştın, önce oyunumu bozuyosun diye sevmedin, sonra gitsin diye tutturdun sonra bizim yaklaşımlarımızla birazcık ısındın, ama bulduğun yerde de sıkıştırdın.

Öncelikle tabiki çocuksun ufaklık, bunlarda gelişiminin birer parçası elbetteki ama şu an yılmadan bıkmadan sana kendinden küçükleri sevmen ve zarar vermemen konusunda konuşma yapıyor ve davranışlarımıza dikkat ediyoruz.

 Okuduğum kitaplardan, konuştuğum annelerden ve en önemlisi senin duygularınıda ölçerek   çıkardığım sonuç, çocuğu hiçbir zaman kıskanacağı ortam hazırlamamak ( başka çocuğa aşırı sevgi gösterisi gibi) ve her defasında sabırla ve alçak ses tonuyla çocuğun sevimli yönlerini kendi çocuğuna göstermek ve istersen paylaş demek.

Zaten çocuğun eşyasını İSTEYEREK paylaşması çok çok çok önemli. Yoksa senin için özellikle söylüyorum çok hırçınlaşabiliyorsun.  Şimdilik herhangi bir zarar vermeden, kimseyi ağlatmadan bu süreci atlatıyoruz ufaklık..

Hiç yorum yok: